torsdag 18 december 2014

Kitschiga tomtar på loftet! :)

Sista dagarna innan jul & klapparna till döttrarna börjar falla på plats! Det här med internethandel är verkligen ett tveeggat svärd, men det är ju så himla smidigt! Jag har inte handlat en enda julklapp i fysisk butik i år. Fri frakt, korta leveranstider & uthämtning i närbutiken, när man ändå handlar mat. Kan det bli enklare? Synd på de fysiska butikerna men att döma av julruschen tidigare år går de ju inte helt lottlösa ;)
 
Nedan kommer lite romantisk kitsch, hoppas det faller i smaken! :)
 











Har en liten social tjej på armen, så blir inte mycket skrivet! Vi var i a f hos dietisten igår och Moa får i sig vad hon behöver, om vi bara ökar på med järn och kalcium. Känns skönt! Tänk att vår lilla tjej snart blir 1 år & vår stora tjej 5 år! Galet vad tiden går :)
Nu ska jag fixa lunch & sen fortsätta tvätta & stryka en klänning, vardagsglamour ;)
Ha en fin torsdag därute!

söndag 14 december 2014

Vi komma vi komma från Pepparkakeland!

Tänk att det redan är tredje advent, det går så snabbt! December detta år har verkligen bara flutit förbi. Jag har lyssnat på julmusik två gånger, bakat en hel del förvisso (mjölkfritt), pyntat i turbofart & handlat få julklappar. Granen köpte & klädde vi förra helgen, men julkänslor har jag inte hunnit att ha så mycket, man måste stanna upp för att få det. Och just nu, med två barn, varav den yngsta lever rövare på kvällarna, finns det få stilla tillfällen. Så det får bli nästa år istället ;)

Igår hade jag dock ett par timmar utan barn, där jag & mamma gick på julmarknad på underbara Jakriborg & sen var jag på Ikea. 1000 människor på Ikea, men trots det en avkoppling, för utan barn går jag bara in i min egna sköna bubbla & stänger ute sorl och dus. Köpte lite fler matburkar, tittade på alla fina utställningsrum som har så mycket fiffiga ideér och fönstershoppade massa fint! :)

Ikväll vankas glöggmys hos f d arbetskamrat men innan dess ska Nellie på Nallekonsert med sin mormor och morfar, vi ska fixa lite här hemma, hugga spinkeved, titta på ekologiska spjälsängsmadrasser och köra på tippen, spännande hi hi!

Nedan kommer en kitschig pepparkaksgubbe, från Trä- & Slöjddetaljers fina kollektion. Ha en härlig tredje advent på er! :)









torsdag 4 december 2014

Tankar om Moas mat del 74 + äääntligen julkort!

Hm, tydligen inte blogspot som strular, utan min dator/min webbläsare? Fick låna makens dator igår & lägga in många bilder, så jag har för ett tag :)

I söndags var det ju första advent & jag stod på julmarknaden i Svedala och sålde handgjorda saker; kort, julklappsetiketter, smällkarameller, julstrumpor & små ulltomtar bl a. Det är alltid mycket folk på julmarknaden men vi var helt eniga i stånden, alla tittar, få köper. Det blev knappt 700 kr för 5 timmar i isande snålblåst, så det var kul att testa, men inget jag gör om :) Men man måste prova för att veta, eller hur?

Livet i övrigt rullar på & jag har snart varit mammaledig i ett år, helt galet vad tiden rullar på! Moa är ju över 10 månader & börjar verkligen ta för sig. Inget krypande utan hon fortsätter "simma" fram i faslig takt. Nya favoriten är att gå när man håller henne i händerna & så klart springa runt i gåstolen & busa med storasyster :) Maten är fortfarande ett kapitel för sig & efter dietistens råd har vi haft ömsom solsken, ömsom regnoväder (så att säga).

- Moa äter & sover på mer bestämda tider, vilket gjort att kvällarna börjat bli lite bättre (hon sover en hel del alltså!) & aptiten tydligare.

- Jag ammar henne en-två gånger/natt, vilket fungerar bra. Däremot vill hon inte ha mjölkersättning istället för amning på dagen & har magrat/haft torrare blöjor, vilket så klart oroar. Hon har även fortsatt vägra gröt & välling & barnmatsburkar. Vi var på bvc igår & då hade hon tappat 80 g på 3 veckor. Men växt 1,5 cm, vilket tydligen är en bra indikation, hade hon inte växt på längden hade de varit mer oroade. Men ogillar ändå att hon gått ner i vikt...

- Vi märkte också (i förrgår, av en ren händelse, efter ännu en middag med matvägrande Moa) att hon äter bättre när hon får amma först och sen äta plockmat, gärna sittandes i mitt knä :)

Och det där med plockmaten är ju intressant, för igår fick jag tips om BLW, Baby Led Weaning, en engelsk teknik att introducera mat. D v s istället för att introducera mat genom pureér och mosad mat, ger man barnet plockmat i små bitar, som de själv får äta. Vem kunde nånsin ana att det fanns ett namn för det Moa valt att göra? ;)

Dessutom kompletterar man maten med fri amning. Vilket jag nu hakat på. Så jag kommer tydligen bli en långtidsammande mamma, vem kunde någonsin ana det? Känner nog ingen som gjort det, aldrig tänkt tanken. Men gillar att amma & det gör ju min dotter med så bara att köra på, gissar jag?! ;)

Och så kommer vi till julen ju. Min favorithögtid! Första advent har redan passerat & i motsats till ifjol, då jag gjorde dagliga inlägg hela december, med massa julpyssel, mums & inredning, blir det inte mycket gjort i år! Har i alla fall hunnit få upp adventsstakar, julgardiner, lite hyacinther & så har en och annan tomte krupit fram ur gömmorna. Häromdagen bakade vi, jag och Nellie, även (mjölkfria) lussebullar som till min lättnad, smakade samma som de brukar :) 

Jag har även fotograferat barnen till årets julkort, inte helt lätt med två! Moa rymde, grät, slet av sig mössan, busade, alltmedan Nellie satt tålmodigt & poserade, en mycket talande bild för mina två döttrar ha ha :)

Imorgon vankas det julmarknad med mamma & pappa, vi ska till fina Fredriksdal, min favvo. Hoppas jag hittar lite fina ullsaker, någon tomte, kanske en julklapp eller två samt god mat, köpte till exempel ingefärshonung ifjol, vilket var super mot alla förkylningar under vintern.

Nu lite julkort med en favorit i repris, Tildas snögubbar!