fredag 23 augusti 2013

Ultraljud & vad väntar vi?

Igår var det dags för det första rutinultraljudet & givetvis var man nervös, men också oerhört nyfiken! Skulle allt se bra ut & är det en flicka eller pojke? Man blir oerhört ödmjuk inför allt de kan se på ultraljudet: hjärnhalvorna, lillhjärnan, kamrarna i hjärtat, njurar, smalben & skenben, tår, fingrar, läppar, öron, ja hur mycket som helst. Och allt såg bra ut! Så himla skönt! Lättad, glad & lycklig!
 
Liten väger ca 160 g & är 18 cm (som alla bebisar i dessa veckor tydligen) Och så fick vi reda på att det är en flicka till vi väntar! En lillasyster till Nellie, känns jättebra (och det hade det gjort med en pojke med), blir verkligare på något sätt när man vet! Men det är ju ingen nackdel med en flicka till, samma tid på året, kan ju återanvända i princip allt!
 
Så när jag kom hem var jag tvungen att hämta babykläderna på vinden & kolla av vad vi har (det mesta) & om det är ngt litet vi behöver komplettera. Dessutom har jag hittat fåtalet plagg i affärerna som jag vill köpa, se nedan.
 
Och så har vi börjat fundera på namn, efter tio minuter igår kväll hade vi enats om fem olika, så får vi se vilket det blir... ;0) Svårast blir nog mellannamn, Nellie heter ju Madicken & nu vill vi hitta ett namn till med innebörd, från sagans värld. Hm.
 
Summa summarum, vi väntar en flicka, det börjar bli verkligt och jag är en lycklig loppa! :0)
 
 
På Lindex har de detta underbara setet, i mjukaste oblekt bomull. Body...
 
byxa...
 
... och tröja! Bodyn & byxan kommer jag köpa, tröjan är mer tveksam, de brukar ju sitta i armhålorna på bebisar?
 
Polarn & pyret bjuder på sötaste prickiga omlottbodyn...
 
med tillhörande byxa.
 
 

 
De har även detta set!

 
Med lika fina byxor!

 

Och sötaste bomullsoverallen! Polarn & Pyret är ju INTE billiga men om allt går bra är det sista bebisen för oss & då ska jag passa på att njuta! Och det är inte många nya plagg från Polarn man köpt innan så... ;0)

Och så älskar jag KappAhls serie "Newbie". Även om klänningar på bebisar är sjukt opraktiskt. Men lite därifrån blir det, nytt eller begagnat, vi får se. Tänkte köpa alla kläderna i stl 62 eller 68, så kan de användas lite längre, 56 hade vi inte länge. Nellie var ju en stor bebis & skulle chockera mig om denna lilla sessa var en 3500 g-bebis..?

Utöver detta ska jag på Folkets parks sista barnloppis på lördag & leta kläder främst till Nellie, men ngt litet bebisplagg slinker nog med. Men prio är höstkläder; regnställ, ullunderställ, överdragsbyxor & ev vinterskor samt byxor/leggings till Nellie. Sådant som är dyrt nytt, men prisvärt som begagnat. :0)

Nu ska jag & Nellie småpyssla & i eftermiddag ska jag åka till Sofiero blomsterfestival, mysigt!

Ha en härlig helg på er därute!

onsdag 21 augusti 2013

Renovering pågår!

Sedan ett par veckor tillbaka har min privata "hantverkare" (läs; man) börjat renovera i källaren. Vårt hus innehåller nämligen en källare om fyra rum på sammanlagt 60 m2 & nu när det vankas tillökning tar rummen slut på ovanvåningen. Ett sovrum till oss & två barnrum, samt ett skrymsle till hall där vi har TV & bäddsoffa, sen är det stopp. Så ett av rummen i källaren ska bli mitt nya kontor/hobbyrum!
 
 
Först ska vi putsa till väggarna, så att de blir jämnare. Därefter måla taket vitt, väggarna creme & golvet grått. Jag skulle egentligen kunna tänka mig en nålfiltsmatta, för komfortens skull. Men jag hittar inte vad de innehåller & gissar att det inte är ekologisk bomull ;0) Så därför blir det färg istället och en stor matta på golvet. En av väggarna är av tegel så jag kommer följa upp inredningen med den ruffiga stilen som är så populär nu, Industrikänsla i svart och vitt blandat med träinslag.
 
 
Granit har definitivt det rätta sortimentet så en del av tillbehören kommer jag köpa här.

Även H&M har fina saker, blir nog korgar och någon textil härifrån.
  
 
På IKEA (eller begagnade på Blocket) kommer jag köpa två vita Expedit, för all förvaring. De kommer stå på hjul för luftcirkulationens skull. Jag kommer även komplettera mitt skrivbord med ett bord mittemot & detta kommer stå på två mindre Expedit (som vi redan har).
 

 
Denna lampan eller en svart grov blir det som golvlampa.
 
Förvaring i bokhyllan blir bl a några sådana här. Måste vara luftigt då en källare naturligt innehåller mer fukt.
 
En matta i denna stilen, helst 2x3 meter så det blir mjukt att gå på och en varm rumskänsla.

 
 
Älskar att planera, förbereda och fundera till ett nytt rum, finns det något bättre? ;0) 

tisdag 13 augusti 2013

En tom tisdag!

Ja, nu har vardagen knackat på dörren igen, med alla rutiner och tider. Faktiskt ganska skönt, om jag får vara ärlig. Nellie har varit lite rastlös sista veckan och sprang in på dagis idag och storkramade alla fröknar, sedan kompisarna. Jag grät en liten tår så rörd jag blev. Är en ynnest att dottern har ett så fantastiskt dagis med underbara fröknar och vänner. Jag fick en snabb "puss och kram", sedan sprang hon in och lekte! Även om det bara är 15 timmar per vecka kommer hon (och jag) att må gott av lite distraktion och stimulans. För hur man än slår knut på sig själv, kan man aldrig ersätta 15 barn och 3 fröknar. Inte minst när man är gravid och lite ur balans.
 
Jag har varit lite extra trött sedan i lördags och haft influensaliknande symptom ihop med noll energi. Så igår var jag på Vårdcentralen som konstaterade för lågt järnvärde, för lågt blodtryck och för hög sänka. Inte konstigt att man varit ur gängorna? Börjat knapra Niferex järntabletter, dricka mer vatten för att få upp blodtrycket. Om jag fortfarande har värk i kroppen imorgon ville de ta nya prover, för att säkerställa virus/bakterie. Skönt att de tar det på allvar när man själv tycker man är gnällig.
 
Är nu i vecka 18 & magen har stannat upp lite. Väger exakt på hektot vad jag vägde med Nellie i samma vecka! Jag längtar mycket till ultraljudet nästa vecka och räknar ned dagarna! Mår bättre men fortfarande illamående vid värme, stress, hunger, trötthet & törst. Kott & gott, ganska klockad i mitt liv, likt Skalman! ;0)
 
Och apropå symptom skrev jag på FB igår att jag inte mådde så bra, illamåendet, noll aptit och energi, klämd ischiasnerv och influensasymptomen tog ut sin rätt. Fick många fina kommentarer men en person tyckte att det var fel forum att skriva i då det fanns barnlösa som aldrig fick chansen att uppleva en graviditet..?! Jag förstår infallsvinkeln och vill självklart inte trampa någon på tårna, men tyckte det kändes oerhört konstigt att vändas till en "bad guy" efter vårt kämpande för att få barn! Jag har många fina vänner i min omgivning som kämpar varje dag eller har kämpat extra hårt för att få barn, så jag vill nog påstå att jag är ödmjukare än många andra. Även om man tänker mindre på barnlöshetssorgen när man fått barn, man slutar ju inte att utvecklas som person. Men försöker stötta och vara en vän till de som kämpar. Påhoppet kändes därför lite orättvist.
 
Dessutom kunde jag inte låta bli att reflektera över att det är väldigt förbjudet att få gnälla vid graviditet eller över sina barn i Sverige? Det tar ju inte udden av den längtan, tacksamheten och kärleken man känner varje dag över chansen att få bli förälder. Men alla dagar är ju inte bra dagar. Varför känner sig folk så provocerade av en sådan sak? Inte minst vi kvinnor själva, borde vi inte stötta varandra istället för att trampa på varandra? I dagens samhälle bär vi ju generellt ändå den största biten av graviditeten, förlossningen och föräldraledigheten. Varför får vi inte ha en dålig dag? Förbryllar mig mycket faktiskt.
 
Men över till något roligare, lite färgglada kort, med barnkalaskänsla! Det mesta av produkterna är Panduro, gillar deras naiva serier. Och apropå Panduro, i lördags var det ett år (!) sedan jag slutade. Var har tiden tagit vägen???
 
 
 
 
 
 
 
 


Nu ska jag ta tag i lite vardagssaker, söka jobb, ringa lite samtal osv.

Ha en bra dag på er!

lördag 3 augusti 2013

Trädgårdsdrömmar till nästa år...

Drömmer om ett växthus & tyvärr inte vilket som... Utan ett Classicum Antique. Så klart svindyrt men drömmar är ju gratis ;)
 
 
 
Bild från Instagram
 

 
Och så till vår veranda, där jag vill ha ett loungeset. Inte ett i konstrotting utan ett i bambu, från ljuvliga Tine K. Billigt? Så klart inte, men såå snyggt!
 

Loungesoffan/bild från Tine K
 

Från Tine K blogg
 
Även liggdelen ser mumsig ut/Bild från Tine K blogg
 
Hos Sköna hem har man stajlat så här snyggt!
Mmm, visst kan man drömma redan om nästa år? Nu när hösten snart knackar på dörren. Men innan dess tänkte jag få lite lökar i jorden, narcisser, vårblommor, tulpaner. För en härlig vårfröjd förhoppningsvis!