lördag 29 september 2012

Endast för inbjudna läsare!

Hej mina läsare!

Har nu kollat upp vad som gäller om man endast vill ha inbjudna bloggläsare d v s att den stänger för allmänheten. Jag ändrar till privat blogg & det ni behöver för att kunna fortsätta läsa den är följande:

1. Ni måste ha ett Google-konto.
2. Ni ska maila mig er mailadress för att få en inbjudan.

Har inte satt datum än, återkommer med det!

Men börja maila så att jag får en hum :)

Kram!

onsdag 26 september 2012

Dikter & IVF!

Vi har nu haft 3 olika skrivuppgifter på kursen. Den första var att beskriva "Varför skriva"?, den andra var en novell (lite svårt faktiskt) & den tredje, som lämnades in i måndags, var att skriva 4-6 dikter. Jag har alltid gillat att rimma, men inte i de allvarligaste sammanhangen, så det var en liten utmaning. En av dikterna skrev jag om min stress & den går så här (& rimmar inte!):
 

Blurr
Att hinna med har blivit svårt
allt rusar så snabbt
jag får ingenting gjort
jag vill hoppa av

 

Hackat och diffust
blurr inom mig
blurr i min hjärna
jag vill hoppa av

 

Massa måsten och krav
besluten måste tas nu nu nu
vem gav mig ansvar
jag vill hoppa av

 

Vem sa att jag var vuxen
vem ser barnet inombords
litet, ledset, sorgset
jag vill hoppa av

 

Jag vill rädda mig
rädda barnet inom mig
jag vill inte mer
jag vill hoppa av

 

Jag tar ett beslut
det är dags nu
dags att rädda mig
dags att hoppa av

 
 
De övriga dikterna tänkte jag inte dela med mig av här men alla var inte så här personliga i alla fall. Idag var det dags för respons & då träffas vi fyra elever och en lärare, som ger varandra respons. Jag var så klart nervös men blev snabbt oerhört lycklig för jag fantastisk respons. Jag, som inte skrivit på flera år, får höra från läraren att "hon med stort intresse ser fram emot mina framtida texter". Förstår ni vilken oerhörd lycka mitt hjärta fylldes med? Ödmjukt lycklig är jag idag, världens kick! Jag som varit så rädd för att min kreativitet var vingbruten... Kanske den bara behövde ändra inriktning & släppas helt fri? En stor självförtroendekick var det i alla fall ;0)
 
Efter skolan idag var jag på healing & samtal, vilket ger mig tusenfalt. Ska fortsätta gå en gång per månad, det är som guidad vägledning av den klokaste människa parat med fysisk läkning, underbart.
 
Idag visar jag två foton från vår Kreta-resa. En av dagarna var vi på CretAqvarium, med en massa fiskar, hajar (som Nellie var livrädd för, hon ville bara titta på "bebisfiskarna"..!) och maneter. Dessa fotade jag utan blixt, därför är de lite diffusa. Men förstärker kanske känslan av mjukt vatten?
 


I övrigt rinner livet på. Just nu ser jag fram emot Scrapmässan i HGB på söndag, ska dit med en väninna, lääängtar att få shoppa, mest julsaker så klart ;0)

Och så har vi börjat med IVF:n. Mer än så vill jag inte delge, mer än att jag är lite förvånad över att jag är väldigt lugn, denna gång är den psykiska bördan än så länge betydligt mindre. Däremot är sprutorna lika mycket skit denna gången. Hur normalt är det att sätta sprutor i sin egen mage??! Bara för den sakens skull hoppas jag på ett plus a s a p..! Men vägrar tänka odds, vägrar tänka hur länge vi vet folk kan hålla på osv. Det ska INTE få ta över mitt liv än. Och det SKA fungera. Punkt. Optimism eller förnekelse, ja det är frågan. Men funkar gör det, än så länge åtminstone.

Nu ska jag krypa i bingen. Natti natti där ute. Carpe diem.

lördag 22 september 2012

En vanlig helg efter semestrar!

Hej där ute! Ännu en tid har passerat sedan sista inlägget & det beror på att jag har varit på semester x 2. Hann gå i skolan 4 dagar innan det var dags för första resan men det har löst sig med lite disciplin & framförhållning.
 
I torsdags kom vi hem från en underbar vecka på Kreta. Vi firade min pappas 60-årsdag & tillbringade veckan med sol/bad, god mat & lite utflykter till bl a Heraklion, Knossos & några mysiga småbyar. Vädret har varit super, med 27-35 grader & sol! En perfekt avslutning på sommaren :0)
 
Förra tisdagen kom vi hem från Tyskland där vi haft en mysig weekend (lörd-tisd) i Weissenhäuser strand! Även här hade vi tur med vädret & åt bl a hämtemat på stranden en av kvällarna. Vi var även inne på deras roliga badland & jag åkte massa olika vattenrutschkanor, äventyrsbana mm. En mysig tripp för att fira min svärmors 60-årsdag!
 
Men nu har vi landat & igår invigde jag kaminen hemma, har ju verkligen hunnit bli höst. På både gott & ont. Älskar maten, kura inomhus mm men utomhus är det sådär när regent öser & vinden viner. Hoppas på några fina höstdagar!
 
Lite bilder från vår resa kommer först:
 
 
En av sju pooler & med havet nedanför. Så bada gjorde vi en hel del på Kreta :0)

Och de sötaste badhytterna hade de i Tyskland, så de var jag ju tvungen att fota.

Nyinköpta ballerina, skulle kunna ha ballerinor i alla färger, rena facisten ;0)
 Och trots noll kortmakeri har jag lite i arkivet, så här kommer ett:





Och slutligen kommer jag med en liten chocknyhet! Har länge haft tankarna på det men efter ett vykort med hotelser om att jag lurade FK (?!) & överdrev min stress har det blivit mer tydligt. Inriktningen på bloggen kommer ändras & bli mer personlig. Mindre kort, mer saker som intresserar mig nu. Men för att inte alla ska kunna läsa det kommer jag ändra min blogg (eller skapa ny om det behövs) till att bara visas för inbjudna gäster. Ni finaste nära vänner & släkt kommer givetvis få tillgång till mig fortfarande men i övrigt kommer jag vara oerhört restrektiv. Kommer göra ändringen i oktober & vill därför förvarna. Återkommer när jag vet hur utformningen blir.

Nu ska jag mysa med fina familjen, var rädda om er därute!

torsdag 6 september 2012

Lite snabbt om mitt liv just nu!

Hej mina vänner! Viskar fram ett inlägg för här sover alla i huset & jag borde också gå och lägga mig NU, men ville bara skriva några korta rader först :0)
 
I tisdags började min kurs & jag är redan stormförälskad! I kursen ska vi lära oss olika skrivregler, hur man skriver novell, essä, krönika, journalistiska texter osv. Vi har fått läsa två böcker redan; Stephen King & Olof Lagercrantz. King har jag inte läst på 20 år (för mörkrädd) men detta är en bok om skrivkonsten, hur han går tillväga osv. Mycket intressant. Skrivit har jag alltid gjort men säkert sällan korrekt. Man kan ju inte alla reglerna. Men nu håller vi på att lära oss. Idag hade vi grupparbete där vi diskuterade fram viktiga verktyg, imorgon är det redovsning & på måndag ska vi lämna in en text om 4000 tecken på temat "Varför skriva". Intressant fråga där man verkligen får tänka efter. Jag har skrivit färdigt min & lämnat in alldeles nyss! Jag älskar att få lära mig nytt, diskutera, tänka efter & utvecklas i LUGN & RO. Och att känna pulsen av framtidstro & det där avslappande självförtroendet som bara studerande har! Träffat två trevliga tjejer (& börjar lära känna fler), det är så roligt att träffa nytt folk :0)
 
Ni märker  min oerhörda entusiasm va?! Ha ha jag är lycklig! :0)
 
Ett kort blir det, tillverkar något då & då men frågan är hur min kortkreativitet står sig mot skrivklådan under hösten? Vi får väl se :0)
 
 
Det blev en påse där man kan lägga i ett presentkort eller dylikt.






Och så vill jag visa våra fina fina äpplen, blev två fulla flyttlådor!! Mina svärföräldrar är äpple-entusiaster & tog en stor del av skörden, resten ska jag förvara i källaren & göra mums av senare :0)
I övrigt är det snart dags för resor igen, en med svärföräldrarna & en med föräldrarna, 60-årsresor på båda sidor! Visar vart en annan dag :0) Och så har Niklas börjat riva ut källaren, jisses säger jag bara, bråtet är ankelhögt! Vi funderar på gym. Eller filmrum. Eller arbetsrum till mig. Eller... ja ni förstår vad jag menar va?

Nu är det nattedags här, ta hand om er! Kramelikram!