måndag 31 maj 2010

Lillsmurfen på framtåg!

Ja, det händer massvis i Nellies utveckling nu! Bara den senaste veckan har hon:

-börjat sätta sig upp i bilstolen & amningskudden, vill inte sitta tillbakalutad längre
-sparkar av sig täcket på natten
-ler & gnyr när jag kommer med nappflaskan ;0)
-tar nappen & stoppar in den i munnen själv...
-... & sliter ut den i protest!
-skrattar när hon ser katterna
-gillar bättre att ligga på mage eller sitta än att ligga på rygg
-gapar när jag ska ge henne AD-droppar på sked!

Det sistnämnda har medfört att jag tänker prova smakportioner inom kort! Vi har provat att få rätt på mjölkersättningen men varje gång vi försöker minska Semper eller Nan i blandningen blir hon dålig i magen så vi får fortsätta blanda dem. En mjölk-cocktail helt enkelt ;0)

 
Favoritleksaken just nu! Prasselbok Hello Kitty, 49 kr på H&M ;0)

 
Och idag har vi varit på IKEA, köpte ett vanligt täcke & påslakan som hon kan ligga & leka på, den madrassen vi haft hittills fungerar inte nu när hon rullar runt, kan ju rulla ut på golvet! Det blev även en liten leksak á 29 kr & ett parasoll till verandan så att hon kan ligga i skuggan. Vi har även trädgårdsmöbler till verandan på gång, ska köpa begagnat på Blocket, hoppas få besked idag! Hade varit så skönt om det blev klart, vi har haft sporadiska möbler, typ ett lite bord & halvtrasiga stolar där i tre låånga år! Men nu är det slut med det, i år ska den inredas! Ochså får vi hoppas på lite sol... Hallå, våren/sommaren, var är du?

Nu ska det fixas lite mat! Och sen kanske man hinner pyssla lite?!

lördag 29 maj 2010

En lugn helg?!

Ja, många har ju bilden att som mammaledig går allt i lugnt tempo & ibland är det så men oftast tycker jag att man ändå gör mycket & hela tiden! Först & främst kommer ju Nellie, hennes mat (koka nappar & flaskor, blanda mjölkersättning, koka vatten), sömn (rulla vagnen eller bära tills hon börjar blunda, sätta in nappen), blöjbyten, & lek. Därimellan fixas det med tvätt, disk, undanplockning, promenader & matinköp. När Nellie sover försöker jag att äta, kanske läsa dagens post eller någon tidning samt hinna med internet. För när hon väl vaknar gör man aldrig riktigt klart någonting? Som detta inlägg! Började med det när Nellie sov, sen vaknade hon till så jag gav henne nappen & avvaktade. På den tiden hann jag vika hennes tvätt, plocka undan lite pyssel & sortera mina kläder. Bar ner henne & la henne på en filt med leksaker, gjorde frukost, slängde lite papper, öppnade posten sen igår, samlade ihop Nellies leksaker & sambons saker. Då var det inte kul att ligga på filten längre så vi busade lite, samtidigt som jag försökte äta en macka... Då piper tvättmaskinen att den är färdig så med Nellie på armen tömde jag tvätten & la i torktumlaren & satte på ny tvätt... Upp igen & äter nu min andra macka samtidigt som Nellie förvarnar om ett blöjbyte (ni vet, krystar & är röd i huvudet, hi hi). Så just nu tokstressar jag färdigt detta inlägg & hoppas äta min yoghurt innan Nellie börjar vråla. Och då är klockan ändå bara 10.20... Så ni som just nu har en lugn bullfrukostlördag & läser tidningen i lugn & ro, för att sedan slötitta TV eller sova middag, NJUT, ha ha. För även om jag tokälskar vår lilla dotter så har hon verkligen ökat på tempot i vårt liv! Men fördelen är, att när man väl har egentid, så är man himla effektiv, för man vet aldrig när man får nästa chans! ;0) Men om ni undrar varför jag typ aldrig gör bloggrundor & lämnar kommentarer längre så vet ni varför!


Ett litet kort har jag dock pysslat fram, på min effektiva egentid ;0)
Funderar på att stämpla lite text i nedre högra hörnet, är det inte lite tomt?

Liten sessa & söt groda

Och som vanligt, en massa blommor!

Och detta var vi & köpte i förra veckan, tillsammans med en spegel & två leksaker
blev det inte mindre än 1000 kr, de vet hur man tar betalt, de små leksaksaffärerna!

Och igår var mamma & jag först på mysig fika hos min morfar & sen på köpcentrum & handlade kläder till Nellie, lite sommaroutfits & en del i stl 74. Lär väl dröja ett tag till innan hon kan ha 74 men tiden går snabbt ;0) Och det kostar en hel del att köpa ny garderob, så det är bra att så många gillar att köpa kläder till Nellie, hi hi. Om ca 10 dagar ska vi också på 5-månaderskontroll & då är det även dags för vaccintation 2, uschimej. Men ska bli kul att se vad hon väger & hennes längd! Hon är ju en lång liten sötsak men när man hör på andra bebisars vikt är hon nog ganska smal, måste vara pappas gener, ha ha. Nu ska det bytas blöja & sen tittas på när farfar & sambon drar ner vårt gamla staket. Sen ska det snickras ett nytt i gammaldags stil som ska målas vitt, kommer bli så fint ;0) Ha en mysig lördag!

PS: Nä, jag har inte skrivit ett enda ord om schlagern, har sett båda delfinalerna & skrattat mig fördärvad åt vissa bidrag. Men vad hjälpte det, när de verkar ha gjort samma sak åt vårt bidrag?! Surt, sa räven & det är tveksamt om vi ser finalen ikväll..!

onsdag 26 maj 2010

Ett litet halleluja-moment!!!

Ja, det får man väl påstå att jag hade när jag besökte Flitiga Fredrikas internetbutik & upptäckte dessa helt ljuvliga Maileg-filurer, hur kan jag ha missat dem?! Jag gör helt enkelt en fuling & önskar dem till Nellies namngivning?! Ljuvliga är de, sa Bull! ;0)

Clown XL, som kan hålla paket

Clown Medium, lika bedårande!

Och sist men inte minst, giraffen, hur söt är inte han?

Maileg har även möbler, såg en blog där de gjort ett dockhus med dem, inte omöjligt att
jag kopierar idén & gör det till en samlarsak, en i månaden, kanske? För ljuvliga är dem
men även dyra, inget man impulsköper ihop precis ;0) Nä, nu ska jag fortsätta se
"Arga snickaren", superprogram, han är en skön typ ;0)

Tidningsfanatiker?!

Ja, det påstår åtminstone sambon att jag är, så då är det väl på sin plats att sprida min kunskap, hi hi. Jag prenumererar på en handfull tidningar:

Drömhem & trädgård, Allt i hemmet, Lantliv, Vakre hjem & så en liten pärla som inte är alltför lätt att hitta i butikerna, Gård & Torp. Alla vurmar för gammaldags charm, den sistnämnda mycket för de vackra torp vi har i Sverige. Mycket smarta renoveringstips & historian bakom gamla saker gör den till en fulländad tidning! Vakre hjem är en norsk inredningstidning, ljuvlig att läsa & de tre andra är svenska, även de med inriktning Shabby chic. Och inte en enda av dessa kan jag leva utan! Sen köper jag även lite lösnummer av Jeanne D´Arc living (hittas i Shabby chic-butiker), Tove, mamma-tidningar & skvaller. Nästan som en hobby, hi hi.

Gård & Torp, lösnummer säljs på Coop, åtminstone i Svedala!

Och så måste jag tipsa om Lantlivs specialtidning Sommarhem, så underbar, man vill köpa torp direkt, hi hi.

Och så får jag visa lillsmurfen ;0)
Hon har börjat "hålla" flaskan själv, sötnos! Och amningen går på toksparlåga, ammar en gång per dygn i typ 5 minuter, bara för att undvika knutor. Och idag la jag undan amningskläderna, halleluja!
Nu ska jag iväg & träffa mammgruppen på fika, hej så länge!

lördag 22 maj 2010

Sista lördagstimmarna...

Ja, nu lider lördagen mot sitt slut & just nu sitter vi i soffan, sambon tittar på Champions league & jag har gjort min första blogrunda på många månader, så mycket fint att inspireras av! Det finns så oerhört många kreativa bloggare, man skulle kunna surfa runt i åratal & ändå missa någon! Ja, om man hade tiden alltså ;0) Lillsmurfen somnade kl. 21 idag, hennes nattvanor går mot mycket trevliga vanor! Igår somnade hon kl.20, vi väckte henne för mat vid 21.30, sen sov hon till 04.30, det var himla skönt. Men jag får väl vara ärlig & säga att jag ändå vaknade när hon brukar äta. av ren vana, men det går förhoppningsvis över! I alla fall, helt plötsligt har man lite tid på kvällarna! Hade gärna pysslat idag men min arbetslampa har slocknat & vi hade inga glödlampor hemma så det får vänta! Men en blogrunda är ju inte fy skam ;0) Och har ju lite kort att visa ändå! Börjar dessutom bli sugen på att scrappa lite om Nellie & att göra mina kokböcker, blir ibland lite trött på kort & då är det kul att förnya sig ;0)

En av mina favvisfärger, turkost, dominerar på detta kort. Älvan är en liten sötis, men då hon är så liten blev det många av henne istället.


Liten men naggande god ;0)

Textstämpel Magnolia, stjärnan är i guld.

Och ännu ett kort i samma färgkombination!

Med en längtande Tilda, kanske väntar på en prins?

Måttband i bomull, en favorit jag har!

Imorgon blir det lite trädgårdsarbete om vädret tillåter & så ska jag måla en låda till Nellies leksaker, tänkte dekorera den med hennes namn & lite söta figurer, hm tål att tänkas på ;0)

fredag 21 maj 2010

Högsommar!!

Ja, vilket väder det har blivit, sol & 24 grader! Jag njuter i fulla drag & försöker vara ute så mycket som möjligt! Mest har det blivit långpromenader & med stegräknaren på höften blir det en tävling mot mig själv! Igår avslutade jag & grannen vår promenad med en kulglass på en uteservering i Svedala, mumma. Och igår kväll grillade vi, känns som semestern redan är här ;0)

Idag tänkte jag skriva några rader om blommorna i mitt hem. Som ni vet gillar jag shabby chic & därför kommer inte vilka blommor som helst innanför dörrarna! Jag har endast 3 sorters blommor & de är pelargoner, där favoriten är Mårbacka. De andra två är lyktranka/hjärtan på tråd samt Peperomia. Jag älskar även Hortensia men de är för ömtåliga, så de överlever inte hos mig. Och på vintern är det så klart julros & hyacinther.

Peperomia i kruka med fin patina & lite spets runt om.

Mårbacka, favoriten! I år tog jag 5 sticklingar som alla klarat sig, så nu börjar det bli trångt i fönsterkarmen ;0)

Och så "Hjärtan på tråd", som ni skymtar till vänster. Betongänglarna ska egentligen bo i trädgården men tycker att de passar fint inomhus också!

Och så går vi över till trädgården. Där gillar jag alla "torparblommor" som akleja, syren m fl.
Älskar också pioner, spirea, löjtnantshjärta, höstanemon o s v. Jag & sambon ser lite olika på trädgårdar, han vill ha rent & rakt med mycket gräsmatta, jag vill ha vildvuxna blommor i en salig röra... Så döm om min förvåning när jag bläddrade i Lantliv, fann ovannämnda artikel &sambon tyckte det var ett strålande förslag att göra vid trädgården så! Nästa sommar kommer vi alltså riva två halvtrasiga uthus & bygga växthus istället. Vi ska även bredda gången, ta bort stenen & lägga singel istället. Kanten mot gräsmattan ska avgränsas med en buxbom-häck & så ska vi laga vår rickepump, kommer bli så fint! Sen ska jag plantera lite stockrosor & akleja. Vi ska även behålla våra vinbärsbuskar & rabarber, de får bli små cirkelplanteringar bland singeln!
Mmm, längtar!

Så här ska det bli ;0) Jag ska inte ha jättemycket plantor i växthuset utan vi ska ha det mest som uterum, med stort bord ex gammal ladudörr med många stolar! Tänkte köpa olika på loppis & måla alla vita, charmigt & inte så ömtåligt då ;0)

Nu ska vi äta bullfrukost & sen köra och titta på trädgårdsmöbler till verandan & lite leksaker till lillsmurfen, finns det något bättre än en solig vrm fredag då sambon är ledig & man ska shoppa?! ;0) Ha det mysigt i "vår"solen!

onsdag 19 maj 2010

Fikor i multum!

Ja, det är det enda jag gör nu för tiden, känns det som! Fikade igår & ska fika idag & ev imorgon! Så många är mammalediga, hinner knappt träffa alla, i-landsproblem, eller hur?! Men det är så himla trevligt att träffas & bara hinna snacka! Igår var jag inne i Malmö vid 12 & träffade en väninna & hennes trevliga väninna, tiden bara rann iväg. Vi hann också med en liten runda i stan, det var ett tag sedan! Visar i ett senare inlägg vad jag köpte, men ni blir kanske inte så chockade om jag säger att det mesta var till Nellie? Förutom en almanacka till mig själv då... Jag var hemma vid 19.00, så det blev en heldag. Det tyckte nog min dotter också för hon har sovit sju timmar i sträck inatt, har aldrig hänt! I gengäld vaknade hon 05 så det blev nog plus minus noll ändå..?!

Idag ska vi träffas i mamma-gruppen & tjejen vi ska till bor några km härifrån så jag tänkte ta på mig promenadskorna & gå dit! Behäver förbränna kanelsnäckan sen igår ;0) Och vädret är ju super, de har lovat 23 grader idag, härligt härligt! Äntligen lite värme, kanske jag kan lägga vinterjackan nu? Den har använts i 8 månader så man kan väl kalla det en prisvärd investering... hi hi.

Nu ska jag fylla i lite i almanackan, är fortfarande som ett skolbarn till hösten, när man får nytt pennskrin, nya block & pennor. Älskar en tom sida man kan klottra på ;0)

Smile!
 

tisdag 18 maj 2010

Ny vecka nya saker ;0)

Idag tänkte jag visa lite av de nya sakerna som landat hemma hos oss. Nellie växer & utvecklas och då behöver man lite nya ting som kan hjälpa till! Vi börjar med en riktigt rosa sak, som jag & sambon inte var helt eniga om. Men nu när den är här tror jag nog att han föll till föga..?

Nämligen en sittdyna till Antilop. Ikea har ju inte kvar sina utan har bara en liten kudde att ha bakom ryggen, vilket jag tycker funkar sådär, man vill ju att de ska sitta mjukt ;0) Denna är köpt på Polkadot design & är lätt att torka av! Och så har den favoritmönstret PRICKAR!!

Har även upptäckt danska märket Pippi som har bra saker, dessa dregel/haklappar är super! Jag har faktiskt köpt mina på Tradera, men de är nya & säljaren är Babydrömmen som även har internetbutik. Men där är de lite dyrare ;0)

Och som ni alla vet gillar jag Astrid Lindgren & då kan man inte motstå denna söta body på Lindex.
Fanns i Emil också, jättesöta!

Det har även flyttat in en liten nalle till. Vi har redan en likadan som Nellie gillar jättemycket & kramar så sött när hon sover. Men nu har vi en i sängen & en i vagnen + att om vi skulle tappa den
ena har vi uppbackning, hi hi.

Sist men inte minst måste jag bara visa ett foto på mig när jag var liten!
Var Nellie fått sitt leende & bulliga kinder är inte så svårt att räkna ut ;0)
Och hjärtat har jag fortfarande kvar, en dopgåva från min farmor. Tyvärr
finns hon inte med oss längre & kan ge ett till Nellie men mina föräldrar har
tagit över traditionen & det värmer. Finns inget bättre än gåvor med tanke bakom.
Och då är ju min farmor med på ett hörn ändå ;0)

Och apropå det så saknar jag faktiskt min mormor & farmor/farfar ännu mer sen jag fick barn, det är ju det negativa med att vi skaffar barn så sent idag, man missar nästan en hel generation och det känns sorgligt att tänka att Nellie aldrig kommer lära känna min mormor eller farmor & farfar, utan bara lyssna på våra anekdoter & få små glimtar av dem... Så ur den aspekten skulle man skaffat barn när man var 20 men då hade jag ju inte träffat Niklas än så det hade blivit svårt ;0)

Och nu vaknade lillsmurfen & jag stoppar mina tankar i en ask & går upp och byter blöja istället, hi hi. Carpe diem, säger jag ;0)

söndag 16 maj 2010

Blogcandy-vinnare & kortkavalkad!!

Ja, då är blogcandyn avgjord & jag tackar varmt för alla förslag! Ska i det närmsta försöka uppfylla allas önskemål! Färgläggning, hur man bygger ett kort, bröllopstema (väntar bara på Magnolias nya serie!), förvaring mm. Ska även försöka ändra texten till en lite mörkare grå men headern har jag inte kunskap nog att ändra till stretch, smalare mm. Dessutom är den olika bred beroende vilken dator man är på? Maria/maskan, om du kan guida mig exakt hur man gör lovar jag att försöka ;0)

I alla fall, efter en klassisk lottodragning blev vinnarna följande:

-Puman 78, Leamon & Maria/maskan! Stort grattis till er! Maila mig era adresser så kommer det snart ett litet paket på posten ;0)

Och då jag kan sluta oroa mig för att här inte är några kortmakare på besök visar jag nu lite fler kort ;0)

Först Snövit på Webster´s & Primas papper ihop med lite rosor & en söt groda,
gillar denna "gamla" stämpel bättre än den nya som kom i Fairytale-serien!

Med lite glitter på sig!

Och en liten Magnolia från tidigt i våras. Papperna är även här från Prima & Webster´s.
Svamparna, fönstret, klockan & vimpeln är också från Magnolia.

Närbild!

Och sist men inte minst, Robin Hood! Massa småblommor som är utstansade med min lilla blomstans. Papper MME, snigel & träd är också Magnolia-stämplar.

Mr Robin Hood, snart på bio nära dig, hi hi.
(Och för er som blev frågetecken kommer snart en ny Robin Hood-film med Russel Crowe)

Och svamparna med 3D-lack. Vet inte varför, men jag älskar svampmotiv, visst e de söta?

I livet utanför kortmakarstugan håller vi just nu på att bråka med Nellies mat... Man famlar verkligen i blindo, kan bara gå på känsla, så kom gärna med förslag. Saken är den att i takt med att jag minskat amningen har vi ökat mjölkersättningen. Vi har idag Semper men försöker byta till Nan. Anledningen är att hon bara bajsat en gång per dag den senaste veckan, innan var det 4-5 gånger per dag. Hon kräker dessuton mycket. På BVC kunde de inte hjälpa till vad som är skillnaden mellan ersättningarna men superba Familjeliv (internetsajt) hade svaret. Många har upplevt det vi gör & många bebisar har blivit bättre när de bytte till Nan, den är mildare mot magen & inte så kompakt. Så med detta som underlag började vi med Nan istället. Hon har visserligen kräkts mindre men har haft ont i magen istället. Då ändrade vi till att vid varje måltid blanda dem båda, 100 ml Semper, 100 ml Nan. Igår verkade hon bättre men nu är hon gnällig igen & har vaknat flera gånger inatt... Vi glömde tyvärr ge magdroppar igår så vi vet inte vilket av det som spökar... Så nu står man med en fot i varje mjölkpaket & vet varken ut eller in. Vi har sagt att vi ger det idag också, men blir det inte bättre lägger vi ner, skär i hjärtat när ens annars så glada dotter är orolig & ledsen :0( Och vem vet, kanske är normalt att de bajsar mer sällan & kräker mer när man har mjölkersättning? Då hon fyllt 4 månader är det snart dags att börja med smakportioner & ev vällning, men jag vill vänta tills vi fått rätt på mjölkersättningen, annars lär väl hennes lilla mage ge upp helt... Så med andra ord, tips är varmt välkomna!

Nu ska jag gå & lägga mig, varit uppe sen 5 imorse & då blir man lite nannig ;0) Sambon fick sova till tio & tar nu sitt "skift" hi hi. Härliga småbarnsliv! Ha en mysig söndag!

torsdag 13 maj 2010

Namngivning för Nellie!

Vi var tidigt överens, jag & sambon, att vi inte ville ha ett dop i traditionell bemärkelse för Nellie. Dels tyckte vi att det kan bli väldigt sakralt ibland, dels kan vi inte identifiera oss med det prästen predikar, därför kom vi fram till namngivningsceremoni istället. Jag började genast googla för att få tips men hittade inte allt för mycket, så vi har plockat godbitar här & var och lagt till vad vi själva vill ha med. Nu har i alla fall pusselbitarna börjat falla på plats & utan att avslöja för mycket kommer här ändå lite tips & trix ;0)

Vi började med att välja ett par olika datum & letade sen lokal. Av en händelse hittade jag den när jag var ute på långpromenad i Svedala. En jättecharmig liten gård från sekelskiftet som man kunde hyra. Vi åkte dit & bestämde datum & kollade även hur den såg ut invändigt. Vi fick även reda på att maxantalet var 60 personer vilket vi tyckte var högt tills vi börjat skriva ner alla vi ville bjuda..! Efter lite pusslande hade vi fått ihop våra 60 gäster. Det är ju alltid svårt att sätta gränser så vi valde folk vi umgås med frekvent och som visat intresse för Nellie, det är ju ändå hennes dag! Därefter började jag skissa på inbjudan & så här blev den:

Framsidan har ett Tilda-papper i botten, jag alternerade mellan tre mönster i samma färgställning. Ovanpå ett pärlemopapper har jag en embossad & glittrad Magnolia, även här hade jag 3 olika motiv. I hörnet satte jag ett satinband med spets som fästs med en pärlemobrad. Lät bandet vara löst för att få lite rörelse i kortet.

Inuti blev det ett tryck från Vistaprint med själva inbjudan. Lite romantisk Annica-stil ;0)

Därefter har vi diskuterat hur själva ceremonin ska gå till. Många undrar vad en namngivning är & det är inte så långt från ett dop ändå, kan jag tycka. Vi ville hålla i det själva, annars kan man ha en officient. Då det är ett namngivningskalas kommer namnet i sig vara i centrum. Vad det betyder, varför man valt det osv. Många väljer även att "ge" barnet namnet men istället för vatten har man ett smycke, en huvudbonad, planterar ett träd eller annat. Vi har också valt att ha faddrar och att ha musikaliska inslag (vill inte skriva mer, vet att stora släkten läser min blogg, hi hi). Och så avslutar vi med kaffe & tårta. Det är med andra ord ändå en högtidlig ceremoni men lite mindre traditionell ;0)
Många har även undrat vad man ska ge i gåva. Överlag tycker jag att både dop- & namngivningspresenter idag är lite mindre traditionella, man ser inte så ofta silverspargrisar & skedar utan mer lite finare leksaker, smycken & pengar. Jag vill inte styra för mycket men då många frågar vad Nellie "vill" ha (hon kan ju inte tycka till själv precis, hi hi) tänkte jag ändå ge lite småtips!

Ting som ligger oss varmt om hjärtat är:

-Astrid Lindgrens böcker & filmer eller leksaker. Finns t ex ett ljuvligt Pippi-hus på Toys ´r´us.

-Märken som Bombadill (har t ex en sittpuff i form av en prinsesstårta), Maileg (tygkaniner med tillbehör), Franck & Fischer, Brio, Disney samt Sias barnrumskollektion.

-Virkade eller sydda leksaker. Men för Nellies skull uppskattas även lite interaktiva plastleksaker som blinkar & låter ;0)

-Och hos Syster Lycklig (internetbutik) finns en underbar rosa leksaksspis!

-Vi tänkte även öppna ett konto till Nellie, om man hellre vill ge pengar.

Och vill man köpa något helt annat går det ju så klart lika bra! Huvudsaken är ju att man kommer & firar Nellie, eller hur?! ;0)
 
Nu ska vi iväg & handla mat & därefter ut i trädgården för att lägga gräs! Hoppas kunna visa lite bilder på detta snart & även berätta lite vad vi tänkt göra i huset & trädgården inom det närmsta året, så fint det ska bli ;0)

tisdag 11 maj 2010

Beware of pirates & söta smurfar ;0)

Ja, nu kan jag inte hålla mig längre (från att göra inlägg alltså!) så här kommer ett med massa mums! Har hunnit en hel del kort & här kommer lite farliga pirater ;0)


Papper Inkido & Magnolia samt jute. Tag från Prima & båten är en äldre Hängel-stämpel!

Närbild!

Handmade från Panduro, en smyckesak egentligen men blev väl bra här?

Nr 2 går i samma färgställning men med papper från DCWV, Primas förp & Melissa Frances. Snöre från Coops julsortiment!

Beware!

Och en liten stjärna fick också vara med ;0)

Förresten, jag har lagt till en massa Magnolia-länkar till höger, för alla er Magnolia-fans! Blev själv trött på att gå via Magnolias hemsida så nu finns de lätt-tillgängliga! Och förslag på andra bloggar som jag kan addera är varmt välkomna! Har även lagt till en internetbutik med inredning, Syster Lycklig, mycket trevligt sortiment!
Nu ska jag handla lite mat & sen kanske kanske ut i trädgården, om dottern kan tänka sig att sova middag, vi får väl se... ;0) Glöm inte blogcandyt i föregående inlägg, förresten! Hej svej!

fredag 7 maj 2010

BLOGCANDY BLOGCANDY BLOGCANDY!!!

Nu, äntligen har jag lite tid att lägga ut min blogcandy!!! Denna gång är det tre kit med kortmakar/scrapmaterial! Observera att papperna är 6x6 d v s 15x15 cm!

Reglerna som gäller är:

Blogcandyn varar till nästa fredag d v s den avslutas kl.24.00 den 14:e maj. Tills dess kan ni lägga era kommentarer. Men denna gång vill jag att ni, förutom att skriva att ni vill vara med i utlottningen, även skriver lite feedback om bloggen. Vad vill ni se mer av? Något som saknas? Och inte minst, vad tycker ni är toppen? ;0) All konstruktiv kritik uppskattas Dessutom ska ni skriva om blogcandyn på er egen blogg & ni får gärna låna bilderna!

Efter detta lilla regelverk får ni ju kolla in "vinsterna" ;0)





Nu lyckades lillsmurfen vakna, *grrr*, jaja, skriver mer i helgen, ha en mysig fredag, kram!

tisdag 4 maj 2010

Award med tjusig pokal ;0)

Jag har fått en söt liten award av http://mariemarie1975.blogspot.com/ & bättre sent än aldrig, nu visar jag den!


Dessa regler gäller för denna award:
Kopiera awarden till din blog och länka till den du fått den av samt berätta 7 st saker om dig själv. Sänd den vidare till 7 st andra bloggare.

7 saker du kanske inte visste om mig:

1. Jag gick estetisk bild på gymnasiet.
2. Jag avskyr människor som inte kan motivera sina åsikter.
3. Jag skulle vilja semestra i Toscana!
4. Jag älskar Twilight-filmerna & böckerna ;0)
5. Jag älskar romantiska sommarklänningar!
6. Jag är höjdrädd & har superfobi för spindlar & getingar
7. Jag pussar på Nellie minst 100 ggr per dag ;0)

Awarden sänder jag vidare till alla besökare med bloggar för tänk så många ni inspirerar ;0)
 
Och så ännu ett kort, ett riktigt skogskort ;0) Alla stämplar är Magnolias!

Blåser lite sagostoft!

Nu ska jag underhålla Nellie & förbereda lite till grannens fika-besök i eftermiddag, ciao så länge!

söndag 2 maj 2010

Helgen börjar lida mot sitt slut...

& när jag summerar den är det med ett leende på läpparna! Igår var vi i trädgården ett par timmar, lillsmurfen sov sött i sin vagn & vi rensae ogräs, klippte äppelträdet & gräsmattan samt började ta ut möblerna, härligt med frisk luft och att få så mycket gjort ;0) Hoppas vädret blir bra i veckan, då kan jag tänka mig att fortsätta rensa trädgårdslandet! Och samtidigt skörda rabarber & persilja, som växer som ogräs ;0)

Kvällen avslutades med en film "The box" med Cameron Diaz. Hyr den inte, sämsta film jag sett på MYCKET länge... Usch, vad besvikna vi var... Istället såg vi en bit på "Patrioten" med Mel Gibson, mycket bättre! Han har faktiskt gjort ett par riktigt bra filmer, som Braveheart & ovannämnda!

Och idag har vi delat på oss, i eftermiddags åkte jag med min familj på söndagslunch, jättemysigt! Sambon såg fotbollsmatch istället och sen sammanstrålade vi hemma hos hans föräldrar för en mysig söndagskväll! Nu sitter jag & ska försöka e-deklarera men är tydligen inte ensam om att vara ute i sista minuten så kommer inte ens in på sidan... Jaja, vi gör ett nytt försök imorgon! Så det blir läggdags nu istället, jag är en trött spillevink, dottern drog upp oss halv sex imorse ;0)

Ett litet kort blir det idag, med underbara luftballonger i bakgrunden

Lilla dansande Magnolian...

... och luftballnogerna, vissa fästa med häftkuddar & dekorerade med 3D-lack.

Det var allt för mig idag! PS! Missa nu inte blogcandyn i veckan! PS2! Marie, jag ska lägga in min award, bättre sent än aldrig! PS3! Ursäkta att jag är världens sämsta besökare på era bloggar, har aldrig tid för bloggrundor längre, ska ta mig i kragen! Ha det nu bäst, natti natti ;0)