lördag 30 januari 2010

Myslördag med familjen!

Just nu sitter denna "moderna" mamma med en nyammad dotter sovandes i knäet samtidigt som hon bloggar, äter lite onyttigt godis & lyssnar på gamla hårdrocksballader! Min moderna man står för matlagningen, pannbiffar med dijonsenap, potatis & sås blir det ikväll ;0)

(Måste bara mumla lite om hårdrocksballaderna, med risk att låta gammal, såna bra låtar görs inte längre, eller vad sägs om Carrie, Love bites, I still think about you, When the children cry, Still loving you, Bye bye Johnny & Patience?! Vet att ni är många som ler nostalgiskt, själv minns jag bl a mellanstadiediscon med tryckare, snusnäsdukar & trasiga jeans ;0) Those were the days!Bara en parantes, hi hi)

Från nostalgi till nutid & från hårdrock till mjukare värden, här kommer lite mer blomstrande fägring, nämligen mina engelska pelargoner ;0) Visst är det en härlig kulör? (Gud vad jag känner mig tantig, hi hi)

Med lite matchande bastsnöre på krukan

Visst piggar dem upp?

Och för er som misstänker att min korttillverkning gått i graven, här kommer ett smakprov på de stämpelmotiv jag färglagt den senaste veckan! Har nämligen kommit på att när Nellie sover på mitt bröst har jag två händer lediga & då kan man måla ;0) Nu ska det bara bli kort av dem, kanske redan i veckan? Nellie har ju inte velat sova i vagga eller vagn innan & idag kom vi på varför! Vi har provat många saker men lösningen var så enkel, hon vill inte sova på rygg! När vi la henne på sidan sov hon som en stock i två timmar, så då hann jag helt plötsligt gå igenom min garderob & sortera bland scrapsakerna, lovely! Så därför vågar jag lova lite kortverkstad ;0)


Och från ett kort till ett annat, detta söta kort damp ner i brevlådan, gjort av Petraso, visst är det ljuvligt, precis min & förhoppningsvis Nellies framtida smak ;0)

Nu ska denna moderna mamma ut på facebook, ha en mysig lördag! Ikväll blir det film, "Kmowing" med Nichoas Cage, hoppas jag håller mig vaken ;0)

fredag 29 januari 2010

Vårkänslor, någon?!

Just nu studsar vårkänslor omkring i kroppen & snön ligger fint utanför vårt fönster, total krock! Tyvärr lär våren dröja så jag får visa de underbara buketterna vi fick när Nellie anlänt! De två största är s k mor-barn buketter med en stor & en liten mindre med fint band emellan, visste inte ens att det fanns? Underbara är de i alla fall!

Från min farbror & hans sambo!

Närbild på de underbara blommorna & färgerna!

Bakre buketten är från en av mina närmsta kompisar & hennes föräldrar.
Den högra är från mammas kusin & den främre från mina föräldrar!

Känner ni vårkänslorna spira?

Älskar färgerna, passar så fint hemma hos oss!
Tyvärr har buketterna vissnat nu & jag ska köpa en massa tulpaner & ha istället, man blir så glad av fina buketter! Förhöjer verkligen ett rum!

Igår fick jag hem lite varor från Syster Lycklig, förhöjer även de, visar snart lite bilder på mitt "Leila-altare" i köket som jag skämtsamt kallar det ;0) Väntar även hem lite Magnolia-stämplar & köpte igår Magnolias nya tidning bara för att upptäcka att 85% av inspirationen var gjorda med stämplar de kommer släppa senare i år... Jättefina men tänk om de släppt dem nu istället, vilken merförsäljning! Annica vill ha allihopa NU! Fick köpa några av fjolårets vårstämplar som tröst istället... Och vänta på deras Valentin-serie som kommer i dagarna..!

Nu ler Nellie sött i sömnen, (ligger i mitt knä) söta mirakel, får tårar i ögonen ;0) Och kamerna ligger i andra sidan av rummet som vanligt... Men en dag SKA jag föreviga det! Har blivit så blödig & gråter glädjetårar ett par gånger per dag, usch vad jag är tacksam för detta lilla liv! Tänk vilken tur vi haft (peppar peppar), ser fram emot en underbar vår & sommar med hennes framsteg & utformning till en egen personlighet!

tisdag 26 januari 2010

Nellie potpurri!

Igår var min första dag "home alone" med Nellie, intensivt men mysigt & det gick hur bra som helst! Då vintern håller sitt grepp om Skåne har vi inte varit ute jättemycket men igår blev det en längre promenad, då jag även gjorde lite ärenden! Bl a köpte jag nya blommor till vardagsrummet & ni kan skratta gott, för jag föll för fantastiska rosa blommor i skyltfönstret & gissa vad det var för sort... jo, engelska pelargoner, är ju ett STORT hopp från vanliga pelargoner, ha ha. Men de pryder sin plats, ska visa dem i något inlägg. Eftermiddagen blev mest en mix av amning, powernaps & småplock hemma. Tar ju lite tid att koka bl a nappflaskor, nappar & amningsnappar! Nellie hade vänt i vikt sist vi var på BVC, hoppas det är samma sak idag, man blir ju så orolig... Hoppas att min mjölk snart räcker, då slipper vi stödmatning, ont i magen mm, amning är en hel vetenskap... Och det tär mer psykiskt på en än man nånsin trodde. Men som sagt, förhoppningsvis går allt åt rätt håll, håll tummarna ;0)

Ett litet fotopotpurri bjudes det på idag, Nellie är ju 2,5 v idag & vi njuter i stora drag av detta lilla mirakel som ändrat vårt liv totalt ;0)


Pappa myser ;0)

Powernap, med mammas matbehållare i ett fast grepp ;0)

Nellie har redan upptäckt både barnvagnsleksakerna & mobilen ovanför skötbordet, mycket spännande! Som vi skämtsamt skojar om, barn stimuleras av starka färger, stackars Nellie som bor i ett hus med shabby chic & allt i vitt ;0)

 
Från det ena till det andra, jag tänkte försöka pyssla något kort snart, längtar till Magnolia släpper nya stämplar & nya stämpeltidningen, vill ha vårstämplar & härlig inspiration, någon som vet om de andra stämpelföretagen släppt lite vårmotiv?

lördag 23 januari 2010

Dagarna flyter ihop...

& idag har jag bett sambon två gånger att kolla om posten kommit, bör jag vara orolig inför framtiden?! Men egentligen är det inte så konstigt, förutom vissa avbrott njuter vi av Nellie & jag börjar förstå att man inte hinner så mycket annat... Dagens projekt var bl a att gå en lång runda med vagnen, mata ankorna & köpa semlor ;0) Men igår t ex gick sambon en 1 1/2 timmes barnvagnspromenad & då passade jag på att läsa nya Drömhem, pyssla lite & sen (lite plikttroget) laga middag. Tror man behöver de stunderna för sig själv för att vara en bra mamma & sambo resten av tiden ;0)

Annars drömmer jag mest om våren, milda vindar, första dagen i trädgården, alla vårblommor som trotsar kylan & (så klart!) all inredning! Bl a har Elsas hem fått in Greengates vårsortiment, mumma vilka härliga mönster & färger! Sneekpeek nedan ;0)

Enda gnället är att inte alla deras mönster finns på lattemuggarna, utan endast två. Jag, som precis har börjat spara på dem, skulle ju vilja ha alla mönster, bara för att de är så fina..! Men ekonomiskt är det bra ;0) Hittade denna bilden på Countrylivning, lite åt det hållet vill jag inreda! Om ni kollar Leila bakar/Leilas mat på TV, spana in bakgrunden så vet ni vad jag menar! Bl a står en Dualit handvisp högt på önskelistan! Skulle vilja ha en i pastellblå, men de verkar svårfunna... Kanske kommer nu till våren? Annars gillar jag den cremefärgade ;0)

Visst ser det mumsigt ut, skulle man inte vilja mötas av denna syn varje morgon ;0)

torsdag 21 januari 2010

Ett snabbt inlägg...

blir det idag! Har nu försökt lägga ett inlägg i 2 h men har avbrutits av ledsen Nellie, amning, telefonsamtal, sambon osv & nu är det snart dags för amning igen så nu går det undan ;0)

Dagarna bara rullar iväg & består av barnvagnspromenader, bvc, badning, amning osv men jag kan stolt tillägga att jag även läst inredningstidning (med en hand!), pysslat lite kort & snart är det sista julpyntet borta! Någon som har förslag på trevliga blommor att ha i fönsterkarmen innan pelargonerna tas fram igen? Lättskött, gilla söderläge & element & ha blommor, någon idé?

Dagens inspiration blir en av de nya Magnoliorna & lite Valentin-inriktning ;0)

Rött, rosa & lila, lite ovanlig färgkombination men fungerade bra, eller vad tycker ni?

Färgläggningen i närbild

Och detaljer som bl a är pappersrosor, glitterhjärtan & embossing!

Nu är det matdags igen, liten Nellie har tyvärr tappat lite vikt till och vägde i tisdags 4080 g (födseln 4680 g) så vi har fått hjälpa till med lite mjölkersättning efter amningen, hoppas det vänt till imorgon då vi ska på BVC igen... Med min viktnedgång är det trevligare ställt, av de 15 kg jag gick upp under graviditeten har jag gått ner 11 kg på 1 1/2 v! Bara 20 kg kvar tills jag är en nöjd 38:a ;0)

måndag 18 januari 2010

Tänk vad tiden går...

I lördags fyllde vår dotter en vecka & imorgon är det en vecka sedan vi kom hem! Tiden bara rusar iväg & hittills har vi noterat följande:

-Hon sover oroligt i vagn & vagga, försökte lägga henne i vaggan 3 ggr inatt, vilket gjorde att jag sov 2 h... Till slut fick hon sova i vår säng & vips fungerar sömnen!
-Hon gillar att vara med & att titta länge på mamma & pappa.
-Hon ler så sött när hon sover ;0)
-Hon avskyr att bli torkad om munnen & att byta blöja.
-Hon tappar alltid höger socka precis som sin pappa ;0)
-Mat är gott, jag ammar ca 10 ggr/dygn vilket blir som en arbetsdag, hi hi.

Första veckan hemma har vi även haft lite besök, av våra familjer & närmsta vänner. Visar därför lite bilder på de stolta mor- & farföräldrarna, där det friskt skojas om vilket som låter äldst, mormor & morfar eller farmor & farfar ;0)

Mormor & morfar!

Farmor!

Farfar!

Idag har vi däremot haft dagen för oss själva & invigde då barnvagnen, stolt som en tupp var vi båda ;0) Bl a var vi nere i barnaffären & köpte en vintermössa till Nellie för det hade vi glömt...

I övriga världen anser jag att man bör utrusta alla vargar med gevär & släppa loss dem i skogarna & skjuta obeväpnade jägare, så det blir rättvist! Usch, vad upprörd jag blir över människans beteende...

fredag 15 januari 2010

Landa i vardagen ;0)

Ja, tänk vad tiden går fort, imorgon är det en vecka sedan Nellie kom ut..! Man lever i en rusig bubbla där det kretsar kring mys, amning, byta blöja & äta och sova själv. Sambon är hemma i drygt 3 v & det behöver vi alla tre, så man kan avlasta varandra & skapa lite rutiner. Vi vet inte vad som väntar framåt i tiden men än så länge är Nellie väldigt lugn, sover & äter och gnäller bara när man ska byta blöja eller är orolig i magen. Så är vårt liv just nu & jag älskar varenda sekund ;0) Och finns det något vackrare än när hon tittar på en & man känner underbar samhörighet & lycka?

Givetvis har det ju inte gjorts några nya kort men hade någon på hög & tyckte den passade så fint ;0) Prinsessan är en gammal Magnolia, tycker hon är så näpen!

Papper är bl a Webster´s

Lite glitter på för glamourkänsla ;0)

Närbild på söta prinsessan

Nu ska vi äta hemmalagad Sweet & sour och på TV missar vi inte Skavlan ;0)

onsdag 13 januari 2010

Vårt lilla mirakel har anlänt!

Ja, efter några dagars extra väntan (BF+7) anlände äntligen vår lilla Nellie. Vi åkte in till fantastiska Ystads BB fredag kväll vid 17-tiden & på lördagen den 9:e januari kl.08.30 anlände Nellie! Utan att gå in på detaljer behöver jag smälta förlossningen & dess smärta lite grann men kan säga att utan Niklas, profylaxandning, vetevärmare & epidural hade det aldrig fungerat! Vi har, efter förlossningen, spenderat 3 nätter på föräldrahotellet & blivit oerhört väl ompysslade av fantastisk personal! Vid hemkomsten igår möttes vi av våra närmsta familjer & hade en mysig kväll & nu ska vi börja livet som familj med fokus på mys & att landa i lite rutiner! Men herregud, vilket mirakel det är att bli föräldrar! Nedan följer lite bilder att frossa i tills jag har en paus att blogga på nästa gång ;0)

Inne på BB, nyförlöst med en hungrig flicka hos mig! Vid ankomst vägde Nellie 4680 g & var 53 cm lång, nu har hon tappat till 4210 g, precis så normalt som det brukar!

En stolt pappa på familje-BB!

Och mamma (ja, jag är mamma!)


Och idag har mamma dressat upp mig helt i randigt!

Nu ska jag fortsätta mysa med familjen & förundras över den oerhörda kick som gör det möjligt att sova 5 h per dygn & ändå fungera helt normalt!

torsdag 7 januari 2010

BF+5 & kanske på G?

Igår kväll gick jag ledset & kollade på alla tomma barnsaker; vagn, vagga & kläder bl a. En tycka-synd-om-mig-stund helt enkelt!

Som ni förstår har jag ju börjat undra hur långt man ska gå över tiden, därför var det helt underbart att jag vid uppgång tidigt imorse upptäckte att jag fått min s k teckningsblödning ;0)

(Teckningsblödning är ett av tre symptom man kan ha som visar att förlossningen håller på att starta, de andra två är värkar eller att fostervattnet går. Teckningsblödning får man när livmodertappen drar sig tillbaka & att modermunnen börjar öppna sig. Förlossningen brukar börja inom ett par dagar eller redan samma dag när detta sker.)

Så nu håller vi tummarna att det börjar hända saker! Har molande värk & sammandragningar, men inget jobbigt hittills, vi får se när det sätter fart ;0) Men nu känns det åtminstone inte som att jag ska vara gravid resten av livet..!

Sambon nämnde förresten igår att han tycker det ska bli intressant hur jag klarar smärtan & jag känner faktiskt lite likadant, har ju aldrig haft fruktansvärd smärta (fast njurstensanfallet var inte skönt iof sig) så man undrar hur urkvinnan inuti en fixar det? Men jag ser fram emot att bli upptagen i kvinnofödarklubben, lite sådär primitivt, ha ha.

Under tiden får ni hålla tummarna för oss & njuta av ett sött kort, givetvis i romantisk stil ;0)

En Magnolia med paraply, kanske skyddar mot snön som nu ligger så fint här i Svedala igen ;0) Papper bl a Webster´s & Basic Grey samt fina bokmärken.

Märks det att jag gillar rosa? Blir den färgen i vardagsrummet nu när allt julpynt åkte ner igår.

Närbild på ett av bokmärken samt söta rosa pärlor.

Nu ska jag upp på ovanvåningen & börja med ett stort projekt, nämligen att göra ett fotoalbum med våra Thailands-bilder, är ju "bara" 3 år sedan vi var där..! Igår när jag tyckte synd om mig satte jag mig & gick igenom alla osorterade foton & sorterade dem i årsgrupper, så det är också ett projekt att bita i, men gud vad kul att gå igenom, så mycket man hittat på ;0) Och vilken donna man trodde man var i vissa outfits, ha ha. Nån gång ska jag scanna in dem så ni får se, lovar goa skratt ;0)

Tills vi hörs igen, ta hand om er!

tisdag 5 januari 2010

BF+3

Ja, nedräkningen fortsätter & fortsätter &... ja. ni förstår vad jag menar! Efter en tårfylld morgon har jag nu tagit mig i kragen & här kommer summeringen av mitt 2009! Både i bilder & ord ;0)

Årets bästa väder är utan tvekan snön som kom & gav oss en vit jul, finally!
Tätt följt av den varma våren som fick alle man ur husen ;0)

Årets bästa naturfoto (som jag tog) handlar däremot om sommaren, visst längtar man efter vår & sommar när man ser det här?

Årets första (& sista) virkning resulterade i en svampskallra, så nöjd att jag lärt mig virka ;0)


Årets finaste pyssel är nog mitt syskrin, har alltid velat ha ett i romantisk stil med söta fack inuti!

Årets kort blir det här söta i pastelliga färger, även om det var svårt att välja, tycker inget stod ut jättemycket, utan alla är lagom, antingen får jag se det som en jämnhet eller att det inte blev något wow-kort i år?!

Och i samma färgrymd går årets julkort! Och då passar jag på att nämna Magnolias julstämplar, årets bästa stämplar! Men de får också årets bottennapp för sitt "julkit som kom rent för sent & hade 2 julstämplar, resten var bara vanliga motiv...

Årets renovering var (i tät konkurrans med barnrummet) vårt sovrum, främst för att när vi flyttade det till mitt gamla pysselrum (enl direktiv från moi) föll alla bitar på plats! Sovrummet blev super, gamla sovrummet rymde garderoberna mycket bättre & barnrummet blev rymligt, summa summarum, en fungerande ovanvåning! Årets renoverare är givetvis min sambo som med ork, noggrannhet & massa tid gjort vårt hus till en pärla med få saker kvar att göra ;0)

Årets inköp är nog barnvagnen, jättenöjd med den, hoppas den fungerar bra också ;0) Och då förstår ni säkert att årets händelse är vår IVF-resa & graviditeten, så klart!

I övrigt kommer här en liten lista jag knåpat på:
-Årets bästa semester är Öland, har alltid det super med våra vänner T&A och lille V!
-Årets bästa prestation är sambons deltagande i Vasaloppet, förträningen bestod av 2 åk på rullskidor här hemma & 1 vecka i Dalarna, strongt!
-Årets påskmiddag stod herrarna för, i år är det damernas!
-Årets allergichock går även den till sambon, usch vad han såg ut!
-Årets förlovning var vår egen ;0)
-Årets urladdning är de konserter vi varit på, U2 & Bruce Springsteen? The boss gör aldrig något dåligt men var inte den bästa konserten jag sett... Och U2 var en riktigt besvikelse.
-Årets bok & film är utan tvekan Twilight!
-Årets värmande ord är all respons vi fick när vi berättade om vår kommande IVF-resa!
Och i stora världen tycker jag att årets engagemang var miljön, härligt att alla börjar lägga manken till!

Från 2009 till 2010 & vips handlar det om lilla pyret igen! Usch vad det är drygt att vänta... Tyvärr har mina foglossningar + ischiasnerven gått ihop i en komplott för att få mig att göra/sova så lite som möjligt & jag är måttligt road. Funderade på om man kunde operera bort ischiasnerven men tydligen är den superviktigt, det var ju synd ;0)

En anledning till att det förvärrats kan ev vara en liten städning av källaren igår, sorterade & städade, blev super men sambon varnade för att han kanske inte hittar något nu, ha ha. Hm, ska nog ner & sätta lappar på alla lådor ;0)

Och så ska jag försöka att pyssla lite, för det verkar inte bli något pyre idag heller..!

söndag 3 januari 2010

BF+1

Hej i husen!

Här är en tös som väntar & väntar. Jag trodde att pyret skulle titta ut tidigare än BF då hon varit fixerad i 6 v & ligger långt ner + att magen sjunkit, men tji fick lilla jag ;0) Så nu behövde jag skriva av mig lite, för det är ganska påfrestande att bara ligga som en valross i soffan eller vagga omkring & titta på barnvagnen...

Idag har vi varit på IKEA & köpt plastbackar för blir det ingen förlossning imorgon blir det istället städning & sortering i källaren, sambon har nämligen sitt lilla snickeboa där nere & om jag säger så, ett ormbo har mer ordning... Projekt sanering påbörjas därför 08.00 imorgon ;0) Och kanske det sätter fart på saker? För IKEA-besöket saktades ner av massa sammandragningar långt nere & tryck nedåt, hoppas det aviserar om snar förlossning? Men har precis varit inne på Familjeliv, ett forum för allt om familj/graviditet, och insett att lite mensvärk inte betyder att saker är på gång... Så jag ska nog sluta känna efter diffust molande osv, man lär nog veta när det är på riktigt ;0)

Hm, det var nog allt dravel från mig ikväll, nu ska jag njuta av konserten med Robbie Williams ;0) Over and out från övertidaren!

lördag 2 januari 2010

DEN STORA DAGEN...

d v s min beräknade förlossningsdag infaller ju idag, men inga känningar än så länge. Enl barnmorskan är det absolut mest vanligt att gå 3 dagar över tiden & allt mellan v.38 till v.42 räknas som fullt normalt & anses inte ens vara för tidigt eller att man går över tiden. I v.41 avslutas ca 25% av alla graviditeter & v.42 ca 20%. Vet inte om jag försöker trösta er eller mig, ha ha, men har åtminstone insett att vi är måånga som väntar på vårt pyre, endast idag har 7 personer hört av sig! Så av den anledningen hoppas jag att vi inte går över 3 v ;0)

Under tiden vi väntar försöker vi vara lite flitiga & igår badade vi båda katterna, det var mycket gnällande & jamande men båda överlevde, hi hi. Det är väl enda nackdelen med långhårskatter, nämligen pälsvården. Nesta är en perser & har tjockast päls, hon ska egentligen kammas 20 min/dag men vi slarvar en del. Nilla är en norsk skogskatt & har mycket mer lättskött päls men hon är också den som hatar bad/kamning mest, därför blir tidsåtgången ungefär detsamma ;0)

Och idag har vi städat, jag är invalid i svanken & ska därför stanna i soffan resten av dagen! Har även pysslat lite de senaste dagarna men kan inte sitta så länge, så får ta det i omgångar. Ganska frustrerande, när man är mitt uppe i kreativiteten får man stoppa, men kanske en bra övning inför framtiden?! ;0)

Idag visar jag en helt underbar mobil, men jag kan inte ta åt mig mycket av äran. En av mina söta arbetskamrater har enl mitt önskemål virkat 5 helt underbara amigurumi som jag sedan fäst på en mobil & dekorerat!

Här är den i rörelse, gillar att den blev personlig, är trött på allt som ser likadant ut!

Lilla miss igelkott ;0)

Lilla söta sälen ;0)

Och en liten ekorre!

Samt söta sköldpaddan. Har inte foto på svampen men den är precis lika mumsig som de andra ;0) Mobilen hänger nu över skötbordet, kanske blir det spjälsängen sen, eller kanske köpa/göra en till? Dagens i-landsproblem ;0)

Nu ska jag njuta av skidor på TV & ikväll blir det andra delen av "Impact", lagom ansträngande lördag. Hörs snart igen, kanske? Och om jag ska tippa när pyret kommer så satsar jag på den 6:e januari ;0)