måndag 27 april 2009

Traditioner kring Valborg?

Ja, nu börjar Valborgsmässoafton närma sig med stormsteg & med det ännu lite mer ledighet ;0) Men hur många vet varför vi firar Valborg egentligen & var namnet kommer ifrån? Jo, nu ska ni få höra: I slutet på 700-talet dog en abbedissa vid namn Valborg. Hon begravdes den 1 maj & blev sedermera helgonförklarad. Till hennes minne utvecklades en kult under medeltiden som kämpade mot häxtro och onda krafter. De började tända bål för att skydda sig, en sed som egentligen kommer från den keltiska tron. Det anses nämligen att gränsen mellan döda och levande är som svagast denna natt. Och därför firar vi Valborg med att tända eldar!

Hade hoppats visa lite bilder från loppis-shoppingen, ska försöka fotografera snart så jag kan visa mina fynd! Härligt att första loppisen är avklarad, det var rätt mycket folk men sämre utbud så jag ser det som en uppvärmning ;0)

Och så har vi ju flyttat in vårt sovrum i pysselrummet, kommer lite bilder på det när jag sytt färdigt mitt lapptäcke som ska vara med ;0)

Nedan kommer lite kortinspiration, ha en härlig dag!



lördag 25 april 2009

Loppis & rabarber!

Ja, idag ska jag på loppis! Har haft sån vinterabstinens, det är verkligen vårsommar när det är loppistajm! Det är Lions i Svedala som ska ha den så jag ska definitivt krypa dit & krypa hem, hi hi. Skönt är också att biverkningarna minskat, hoppas kunna jobba på måndag!

Igår solade jag fötterna i trädgården & gick runt & tittade i trädgården. Jag vågar knappt skriva detta men jag tror att vi kan skörda rabarber inom en vecka!! Så sjukt snabbt allting går nu, centimeter stora knoppar på syrenen, Magnolian slår ut vilken dag som helst & pionerna är åtminstone ett par decimeter höga! Mumma för själen.

Annars går jag mest i ett "tyck synd om mig-töcken" just nu, IVF är ingen dans på rosor, man är som en manodepressiv, ena dagen jättelycklig, andra rädd & liten, usch det här önskar jag inte min värsta ovän... Har dessutom gått upp en hel del i vikt & tappat lite tussar med hår... Och om det inte funkar för oss denna gången får vi vänta till hösten, hm, vill någon hämta mig på botten då?! Jag kanske tänker för mycket men bävar redan för sommaren:

-stranden med alla barnfamiljer
-alla sammankomster där man träffar gravida, småbarnsföräldrar osv som inte vet om ens situation & gärna frågar: Ni då? Är ni inte sugna? Vänta inte för länge!

Räddningen just nu är Familjeliv, där man kan läsa om alla dessa kämpar, en stor hedersmedalj till dem som gör IVF efter IVF, försöker få ihop vardagen fast man har livskris på livskris, biverkningar, omgivningen, missfall & nya tag osv. Och fast jag beundrar dessa människor hoppas jag verkligen slippa bli en av dem. Hittade en bra dikt som jag lånade, en dikt med glimten i ögat men allvarlig underton:

Väntar på mitt kärleksmirakel varje minut
Vi testar framifrån, bakifrån, in och ut
Kudde under rumpan , äl-test och folsyra äter jag
”Inte älska nu älskling, bara var tredje dag…”

Blir så trött på alla tips, ’lycka till’ och råd
Samt jävla ”Äntligen Gravid”-tråd
Blir så trött på ”jag plussade med en gång
”Eller ”jag fick vänta i TVÅ månader – väntan var lång

”Blir så trött på ”ska ni inte skaffa barn snart?”
”Jo, visst, bara beställa – klappat och klart!”
Blir så trött på ”tänk på något annat, slappna av”
Det är ju lätt när man blivit FamiljeLiv.se-slav

När är det min tur att kräkas och må illa
Bristningar, ömma bröst – det skulle jag gilla
Vill också göra min sambo till stolt pappa
Och höra ett litet, litet hjärta i min mage klappa…

(skrivet av alias Fru Åkesson)

Nu ska jag väcka sambon & gå på loppis, allt för att stänga av IVF-delen ett tag! Ta väl hand om er & pussa lite extra på era barn, för vad hade livet varit utan dem?!

onsdag 22 april 2009

Efter regn kommer solsken...

brukar det ju heta men här är det faktiskt precis tvärtom! Efter två veckor med solsken kom idag äntligen lite regn. Äntligen för att: 1. det är så torrt i marken & 2. för att man kan vara inomhus utan dåligt samvete ;0) Dessutom luktar vårregn så gott!

I mitt egna liv är det både regn & solsken. Solsken för att våren har många lediga dagar, att vår IVF-behandling närmar sig slutet & att pysselrummet är helt klart & ska inredas till helgen!
Regn för att jag fortfarande har biverkningar & är hemma, men det är det lilla jämfört med att min farmor gick bort i förrgår. Hon har varit kärnfrisk i 90 år & med på alla sätt & vis men för ett tag sen blev hennes bensår (verkar vara ett jidder för många äldre, tyvärr...) värre & hon lades in på sjukhus. Eloge till alla guldsjälar som jobbar där men miljön & inredningen kan ju få vem som helst att ge upp & det tror jag att farmor gjorde. Mitt i all sorg & chock är jag glad att det gick snabbt, tror det är mest värdigt. För en sak skrämmer mig mer än annat & det är att bli ett kolli som ska ligga på sjukhus/äldrevård & bara titta på den slitna, vita omgivningen, inga tavlor, inga blommor, ingen utsikt osv. Det är väl pengarna som saknas men tänk om man haft lite coola walldecos, lite snygga möbler, lite allergifria blommor, ja, vackra miljöer helt enkelt. Tror ni inte alla hade mått bättre då? För lika viktig som hemmamiljön är, måste ju sjukhusmiljön vara?!

Hm, känner att det allt blev ett litet brandtal, hi hi. Vad tycker ni andra?


På detta kortet står det "Ett litet lycka till på färden". Egentligen ett bröllopskort men idag tillägnar jag farmor det, hoppas hon får det bra med farfar & alla andra släktingar & vänner i himlen. För när man är 91 år väntar många nära & kära där uppe...
Ett litet kort med hänglarna från vårkitet.

Och så ett med en av Magnoliorna från deras vårkit.

Var rädda om varandra & "fånga dagen".

lördag 18 april 2009

Sovrum, here I come!

Ja, nu ska det ske stora saker på ovanvåningen! Vi har tre rum på ovanvåningen:

-Sovrum idag, helt renoverat men jag gillar inte fondtapeten i svart (ni shabby chicare måste bli djupt chockade!), den äter ljus & är svår att inreda till. Detta sovrum ska bli dressingroom vilket är ett fint ord för garderober + spegel + byrå, hi hi. Att garderoberna ska täcka fondtapeten är en liten bonus..!
-Dressingroom idag, rummet gud glömde, har idag gula trasiga tapeter med en bård med Anna & Långa farbrorn på, fattas en planka i golvet, har blivit ett avställningsrum för all skit, kartonger, skor, mm som inte får plats någon annanstans... Detta rum är nästa att renoveras!
-F d pysselrum, ska bli vårt nya sovrum, totalrenoverat, med beige färg på väggarna, alla lister & trädetaljer är målade, trägolvet är framtaget & slipat & fönstret har fått tjocka, fina lister & trä på insidan. M a o redo för att flyttas in i! Jag har givetvis redan en inredningsplan där det ingår en ny byrå (visad tidigare) & en ny bäddmadrass & kanske en liten platt-TV. Om det blir barn någon gång får här också plats en spjälsäng ;0) Men tills vidare kommer bokhyllan ta den platsen. Jag ska förresten köpa dörrar till den så man slipper se vissa av de tråkiga böckerna ;0) Mm, jag älskar att planera ett rum, nästan det bästa av alltihopa!

Apropå rum har ju även vardagsrummet fått sig en ny möbel, för omkring en månad sen flyttade den in, vårt nya matbord! Jag hittar inga bilder på vårt gamla matbord men det var avlutat & så gammalt att det inte satts ihop med skruvar! Tyvärr var det också lite högre än standard & rätt trångt mellan bordsbenen, kunde knappt sitta två. Så det får vila lite i källaren så länge ;0) Nedan kommer lite inredningsbilder men vi börjar väl med matbordet?!

Svårt att se men bordet är grågrönt & bryter så fint mot de andra möblerna & det varma golvet. Och så fick vi plats med två stolar till, en extra liten bonus ;0)


Får ju även passa på att visa min nya klocka, den gamla var ganska moderna & från Ikea, sjöng på sista versen dock så då köpte jag denna i gammaldags stil på Fridas gård! Den står till vänster om TV:n, på ett av våra tre fläktskåp från Ikea, bra alternativ till TV-bänk!

Och slutligen visar jag vår byrå i vårt befintliga sovrum, står i ett gapp mellan två väggar, lite shabby chic, eller hur? Och kanske kanske den får stå kvar, annars får den följa med i nya sovrummet ;0)

Ha nu en skön helg, njut av vädret & ledigheten. Och just det, tack för de söta kommentarerna, nu är det lite bättre ;0)

onsdag 15 april 2009

Desperate housewives!

Ja, det är en av få serier jag följer, älskar varje minut, visst är det härligt när en serie kan porträttera människor som både kan vara härligt elaka & skrupelfria men ändå så amerikansktt ångerfulla, hi hi. Annars är det mest Vänner & Top Model som lever i TV:n (ja, när jag tittar alltså). Har även upptäckt SVT Play & där tittade vi bl a på en engelsk deckarserie "Brottet & straffet", riktigt bra den också!

Och när jag ändå är igång med tipsandet så finns det en bok ni inte får missa: "Livets aviga & räta", handlar om en kvinna, hennes dotter & kunderna i en garnbutik, lite Marian Keyes-still! Klart läsvärd ;0)

Annars rullar livet på, men just nu känns det som jag hoppar mellan "verkligheten" d v s jobb, kompisar, blogg & kortmakeri, livets vardag helt enkelt & "vakuumet" d v s vår IVF-behandling. Vet inte hur ni andra IVF:are har kämpat er igenom det men jag har känslan av att det vanliga livet rullar på & jag hinner inte riktigt med för man är så uppe i alla fysiska & psykiska ting: mediciner, ägg-tankar, läkarbesök, kommer vi få barn, funkar det på första, andra eller tredje eller ska vi hålla på i flera år, hur orkar man osv. Jag försöker verkligen tänka positivt men får ju samtidigt erkänna att jag är livrädd & att jag ibland hänger upp mig på oddsen.. Någon sa en gång: "Man är aldrig så stor att man inte känner sig liten ibland", tänkvärt va? Förstår precis vad de menar. Så om ni har tid, ork & lust, skriv gärna en peppande rad, behöver det idag!

Och medan ni skriver några rader till mig kan ni glutta på korten nedan ;0)


Magnolia-stämplar & diverse lull-lull
En av vårstämplarna från Magnolia med rosor från Inkido (eller vad sägr du Petraso, det är bra att du håller reda på denna disträa Skåning, hi hi)

Och så en av de nya hänglarna med blandade bokstäver!

söndag 12 april 2009

Oj, va skönt med långledigt ;0)

Känns som om man nästan tjuvstartat på semestern, hi hi. Jag tycker det känns som man hunnit med en massa saker, däribland har jag startat på ett nytt lapptäcke (kanske borde göra färdigt det förra också?!) & gjort en hel del kort. Vet inte vad ni andra kortmakare gör med alla kreationer, men jag har nog haft en 200 kort liggandes! Så även om jag gav bort dem på födelsedagar osv så tog de ju knappast slut ;0) Så för en dryg månad sen frågade jag snällt svärmor om hon kunde tänka sig ta med dem till sitt jobb & det kunde hon! Men aldrig trodde jag att de skulle sälja så bra som de gjorde, räknade på det häromdagen & någonstans mellan 80 & 100 kort har hon sålt!!! Nog för att pengarna alltid fyller något hål men framför allt är det roligt att korten uppskattas & faller folk i smaken! Då får man en kick att fortsätta ;0) Så nedan kommer lite nya kreationer, med Hänglars nya vår/påskmotiv.










Nu ska jag vila lite middag, nästan det bästa med söndagar ;0)

torsdag 9 april 2009

Första grillningen & påskpyntat!

Ja, det är knappt man tror det är sant men idag invigdes grillsäsongen med korv & bröd, hur gott som helst! Och att jag dessutom tillbringade eftermiddagen i en solstol med en bra bok är härligt härligt! Satt i lä & kunde därför sola i linne, älskar när det är fint väder under påsk ;0)

Och för att spä på påsk-känslorna lite fick sambon ett stort ägg fullt med godis igår, lycklig som ett barn, hi hi. Jag har också hunnit pynta lite, var ett par år sen jag påskpyntade sist men i år tänkte jag använda allt pynt jag samlat på mig! Här kommer lite påskinredning från vardagsrummet! Ha nu en skön fredag ;0)



Liten påskhäxa


Fågel som vaktar ägg (kan behövas för katterna tycker både äggen & fåglarna är mycket trevliga lekkamrater ;0)


Lilla fåret


Sött ägg som jag köpt på Fridas gård



Påskriset (vi får se hur länge det får stå, katterna gillar fjädrar..!)


Små ägg att lägga godis i


En liten hemmamålad kanin ;0)

Senaste tulpanerna


Och så det söta kaninparet, charmiga va?

Hemmagjorda kaniner efter en sats från Panduro ;0)

måndag 6 april 2009

Snart är det påsk!

Och jag längtar mycket till lite långledigt, vackert väder (förhoppningsvis) & god mat! Vi har en jättetrevlig tradition med påskmiddag med släkten & detta år är det ännu trevligare för männen ska träffas & laga middagen medans vi flickor ska dricka drinkar i solskenet, mycket bra idé tycker jag!

Hemma ska vi även hinna renovera färdigt mitt f d pysselrum för där ska vi flytta in sovrummet istället! Vi har kvar målning av väggar, det borde gå ganska snabbt ;0) Sen ska det inredas & då är ju denna tjej i sitt esse! Vi har pratat om en vägghängd platt-TV (jajamensan, muta så det skriker om det!), och kanske en ny byrå från IKEA, så att allt smått får plats. I förlängningen blir det kanske ett sängstommebyte också men det får vänta. Jag vill gärna ha sängstommen från Mio, har sneglat på den länge, visst är den fin?



Byrån från IKEA, massa lådor & det gillar ordning & reda-Annica!

I väntan på före-efter bilder av sovrummet kommer lite kortinspiration! Kort till killar är temat ;0)




lördag 4 april 2009

Härliga härliga vår!

Tidigt imorse studsade jag upp & lyckades fånga bilden ovan. Det har varit minusgrader på natten hela veckan men på dagarna är det mycket vår i luften, varmt & soligt! Bara som att folk satt på uteserveringarna i förrgår & fikade & solade, det är så härligt! Så även om fotot ovan är frostnupet visste jag att det vankades en dag utomhus ;0) Och mycket riktigt, när jag & sambon var och handlade bullar vid 10 kunde man gå i en tunn jacka & kortärmat! Mumma! Så idag har vi klippt äppleträd & kapat ena häcken (sambon), jag har tagit fram alla möbler, krukor & pynt samt dragit bort lite gammalt bråte i rabatterna! Det har varit nästan 17 grader i skuggan, känns som om sommaren aldrig varit borta, hi hi. Nä, baske mig om detta inte är den bästa tiden på året, när allt vaknar till liv (inkl en själv)?!


Mina planteringsredskap som står på en hylla ovanför planteringsbordet


Och lilla grodan & fågelholken får också plats där :0)

Rabarberna är på väg upp!

Och så kan jag bara inte låta bli att visa detta charmiga foto! Jag hade tagit fram lådan med påskpynt & packat upp allt på bordet i vardagsrummet (ska börja mumsa runt imorgon). När jag gick förbi en halvtimme senare hade de fått sällskap av ännu en liten fluffig person, söt hon är va?! Och ja, jag gillar märket Tilda! Ha nu en mysig vårdag, kram!