lördag 31 maj 2008

Lila sommarhälsningar

Idag har det varit superb väder & att jag hade noll inplanerat gjorde ju inte saken sämre! Först städade jag lite i pysselrummet & målade lite motiv, sen kom en av mina närmsta kompisar, vi solade lite & kollade sen på sambon när han spelade fotboll. Väl hemma slumrade jag i hammocken & sen blev det grillning & vin! (nu sitter halva min vänskapskrets i chock, hi hi, jag dricker nämligen sällan vuxendricka utan mest mjölk!) Jag & sambon avslutade kvällen med en film; The Mist, lite speciell, men ändå sevärd. Baserad på en Stephen King-novell så förstår ni säkert vad jag menar!
Och med alla sommarkänslor jag har i kroppen kommer det lite foto på blommorna i trädgården, ha en solig söndag!



fredag 30 maj 2008

Jag gjorde ju...

en himla massa kort igår, inte mindre än 9 st! Omedvetet hade jag delat upp det rättvist, 3 magnolia, 3 hänglar & 3 andra, rätt ska vara rätt, hi hi. Det översta skulle vara med i Scrapaddicteds utmaning, men jag blev inte nöjd med det så det får stanna hemma. Stjärnorna är utstansade med min nyinköpta quick kutz, mycket nöjd! Men vad många verktyg är stora & otympliga, både quick kutz & crop-a-dile Big bite tar sin lilla plats på skrivbordet & med tanke på att jag redan har ett utrymme på 2x2 cm att göra kortet på, blir det ju lite trångt, resten av ytan är dekorationer, pennor, pappersbitar, en bra-att-ha-hög osv... Dagens I-landsproblem ;0)

Mönstrat papper Crate Paper, grattis i brun filt Thickers.
Här ville jag att muren kulle hamna i fokus, så efter lite krafsande i spillbitslådan blev det så här! Blomknapp från Stof & Stil, band BG.
Detta tillägnar jag min sambo som stretar, målar, pysslar & renoverar medan jag: 1.pysslar kort, 2.tittar på TV-såpor, 3.gnäller om hur stökigt det blir när man renoverar, hi hi. Du är guld värd, hjärtat!

tisdag 27 maj 2008

Back in town!

Efter att ha tillbringat månd & tisd i Alingsås (charmig stad!) e man nu tillbaka i metropolen Svedala ;0)
Vi åkte tåg dit & hem vilket är lite jobbigt, har nämligen drabbats av tågåksjuka, kan absolut inte åka baklänges för då blir det ännu sämre, tradigt. Så man får väl införskaffa sig åksjuketabletter antar jag?
Jaja, det finns värre krämpor! Nu ska jag nanna kudden men lite kortinspiration kommer här:
Hjärtpapper Maja design, turkost papper MME, jordgubbar & fjärilar Panduro, alfabet Thickers (gud, va mycket jag kunde här då!)

Å andra sidan ringer det inte några klockor här, ska vi säga att det går på ett ut??? Kollar just nu på vädret, 27-28 grader i helgen, yummi!!!

söndag 25 maj 2008

Solig söndag & kök på G!

Hela helgen har gått i solens tecken, i fredags handlade jag lite blommor, pioner, akleja & löjtnantshjärta samt prickig vaxduk på Stof & Stil, sen hem & gjorde fint i tädgården! Flyttade mitt planteringsbord & dekorerade det lite:

Jag fyndade även lite på Mio, 300 kr för alltihopa!


På lördagen var det en trevlig betongkurs med glada aktörer, därefter körde jag & mamma till loppis i Åkarp. Den var mindre än vanligt, i synnerhet på möbelfronten men jag fyndade lite ändå, bland annat fler fina "silver"fat, ljusstake, linneduk & trasmatta i rosa (ej på bild)!

Väl hemma sydde jag färdigt mina kuddar, sen hade vi lite folk & såg schlagern, åt gott & hade trevligt! Men schlagern hoppar jag nog gärna över nästa år...

Idag var vi på IKEA, vi har ju ritat upp vårt kök, skulle göra lite finjusteringar & kolla slutsumma, leveranstid mm. Det visade sig att det blev billigare än vi trott, ca 10000 kr :0) samt att det endast var två(!) veckors leveranstid. Så om allt fixar sig med golvslipare & andra hantverkare kan vi nog börja tidigare än beräknat!!! Vi köpte oss även ett parasoll till vårt lilla trädäck, så här blev det:

Korten däremot är en annan historia... Men jag ska maila två till hänglars blogg & två andra kommer i veckan, men det ligger typ 10 kort till & tittat på mig... Jag ska iväg med jobb mån-tis men kanske en stund på onsd??? VILL JU PYSSLA! Ha det gott i solen!

Och mamma, glad Mors dag så här lite i efterskott! :0)

fredag 23 maj 2008

En liten award till mig!

Söta Malin (se länklista) har skickat en liten award till mig; Kreativ blogger, jättekul att man inspirerar folk där ute & extra kul när det är likasinnade, hi hi! Jag vill vidarebefordra det till två fantastiska bloggare som inspirerar mig med sin höga kvalité & idérikedom! Så varsågod, Scrapkatt & Ninas krumelurer!


torsdag 22 maj 2008

En massa kort...

håller jag på med för tillfället, fick ett ryck häromkvällen & färglagde 8 motiv, samt 7 igår! Så nu bör det bli något gjort (peppar peppar!) Men det finns mycket annat man vill pyssla med också! Jag ska sy färdigt ett par lapptäckeskuddar som legat & tittat på mig, måla mina ramar (hm, har ni hört den förut?), sy kuddar till trädgårdsmöblerna & så tänkte vi renovera färdigt det vi har, lite lister, måla det sista i hallen & i ett fönster osv! För på söndag ska vi nämligen till IKEA! Vi har ritat färdigt köket & kände helt plötsligt, varför ska vi vänta till semestern?? Så nu ska vi höra hur lång leveranstid det är. Och om allt ser bra ut ska jag flytta ut mitt pysselrum i veckan, det rummet ska nämligen härbärga möblerna från köket samt vardagsrummet (ska slipa båda golven när vi gör vid i köket). Så då kan jag ändå flytta ut dit jag ska ha min lilla hörna i framtiden! För att den ska fungera måste vi köpa lite hyllor, konsoler & en liten bokhylla så det lär bli inhandlat på söndag! Annars gillar jag att:

-solen skiner & det är varmt
-att det är schlager idag (heja Sverige!) o på lördag (HEJA SVERIGE!)
- lön imorgon!
- syrenernas doftande blommor

Här kommer två kort, ha det gott!




söndag 18 maj 2008

Här kommer ett potpurri...

av foton! Helgen har varit supermysig! Efter en trevlig kurs igår körde jag till Furulund & gick på loppis, här kommer lite av fynden! De hade även en auktion, riktigt kul, tyvärr stod en rik kvinna med likadan smak som jag & ropade in allt jag ville ha, suck... Men jag hittade mycket annat kul! Och som plåster på såren till lilla mig ska jag ju även på loppis nästa helg, hi hi.
Och nedan kommer även lite naturbilder, maj är en härlig månad att fotografera när allt är så skirt & ljusgrönt.

En liten samlingsbild på vissa av sakerna. Älskar nysilverfaten, jag ställer krukorna på dem, blir så fint! Pottan kommer få en krukväxt & glaskupan lite spets. Kom just på att jag missat visa det jag köpte på loppisen förra månaden, förutom det som kommer på bild lite längre ner köpte jag en mangelkorg & lite trådslöjd.Koppen i närbild, kanske en hyacinth eller någon liten vårblomma i? Brukar inte falla för koppar men denna kunde jag bara inte låta bli!
Detta köpte jag på förra loppisen, ramen ska få färg på sig (precis som de andra ramarna någon gång inom 100 år...)
Jag älskar små söta silverbestick, särskilt sockertänger i alla dess stl, är både jättefina att titta på & super till salladen (estetik & funktion, hi hi). Och tårtspaden var bedårande...
Björkens små musöron...
Nypon i olika stadier fotograferade en regnig söndag för några veckor sen. (jag lufsade omkring i gummistövlar, regnjacka & paraply, jättemysigt)
Magnolia i vår trädgård, numera utblommad.
Och en liten närbild på vinbären som är på väg, visst är de näpna?



fredag 16 maj 2008

Man märker att...

vädret gör sitt i kortmakarproduktionen, man vill ju njuta så mycket av vädret som möjligt! Så många kort har man ju precis inte gjort... Veckan har annars varit lugn & skön, har njutit av Desperate housewives, Sex and the city & Top model. Jag & sambon skulle även ha en mysig kväll med film & godis, satte på filmen Things we lost in the fire... Efter 2 timmar & litervis med tårar hade jag en hyfsad huvudvärk, så gick det med det :0) Men jag kan varmt rekommendera filmen, den var mycket bra (men sorglig)!

Vi har ju nu haft några betongkurser & imorgon går den tredje av stapeln! Hoppas vädret håller i sig, jag ska nämligen på loppis efter kursen, ska bli skitkul, rent ut sagt! Har verkligen saknat att "loppa"! Men nu drar ju säsongen igång ordentligt, mumma! Önskar att någon snart uppfinner en pyssel-loppis, risken är väl att man går med minus, hi hi.

Igår kom förresten de nya hänglarna, jag hoppas hinna pyssla lite på söndag. Har en hög med ogjorda motiv, hämtade även ut Magnolias paket, vilket jag hade missat att jag beställt, så det blev lite mer motiv där också, hi hi. I väntan på nya kort kommer här två jag gjorde för ett litet tag sen!

Liten Magnolia-tös målad med akvarell, MME-papper.
Och så två gamla hängla-stämplar målade med promarker & lite restpapper, man har ju en del som bekant!
Veckans plus: Vädret & att vi blivit med bil 2, nämligen en söt liten Ford Ka! Köpte av grannen igår kväll, hi hi
Veckans minus: Att det är långt till semestern...
Veckans konstaterande: Heja all vårdpersonal, klart ni ska ha skäliga löner, fortsätt strejka, ni har folket på er sida (åtminstone mig!) Ge inte upp!!!!
Och med den slutpläderingen ska jag fortsätta bita på naglarna till hockeyn!

torsdag 15 maj 2008

Kolla in

de underbara nya hänglarna, stämplas, stämplas! Jisses, vad söta de är, sommarkänslor!
För er som inte vet kan man hitta dessa på länk http://www.hanglar.com/, de bör säljas styckevis om ett tag!



måndag 12 maj 2008

Lite gott & blandat!

Jag gör som alla andra bloggare & påpekar lite ödmjukt att det fina vädret har gjort att man inte suttit vid datorn... Så nu gottgör jag med ett extra mumsigt inlägg!
(ironiskt nog är det nu molnigt & regn på g)
Förra veckan hade jag tagit mig vatten över huvudet & fullbokat mig varje dag/kväll så denna veckan ska jag mest sitta på ändan & ta det lugnt, pyssla lite, frossa i såpor & bara njuta :0)
Och så ska jag börja planera vårt kök i datorn så vi kan beställa alla delar, det ryktas om 12 v leveranstid & det börjar bli lite kort med tid om så är fallet! Så nu får man ta sig i kragen... Men jag blir så nervös bara av tanken. En lätt sak är ju skåpen men sen när man ska bestämma alla små tillbehör & saker, vad man ska ha för tillbehör, hjäälp, finns ju så mycket! Dagens I-landsproblem, månne? :0)


Jag hade en massa stora pärlor liggandes så det blev dessa tre armband av det, jag är en typisk armband/örhängesmänniska...
En av de nya hänglarna (snart borde deras nästa paket komma, mumma!), målad med akvarell, papper bl a mme. Knapp & krona från Stol & Stil.
Hängelpojken (visst e han söt?) på lite papper som jag bl a köpte på Scrapeventet, bokstävers från AC.
Och så lite heminredning, här kommer rabarberfatet jag gjorde på betongkursen, ni får ignorera sanden som är kvar, visst blev det fint? Nu ska jag bara bestämma en plats det ska stå på!
Höll på att skriva ljuslyktor men det är det absolut inte, de har inte glas utan plast till "fönster". Så jag har satt en liten hjärtan-på-tråd i den ena. Inköpta på plantagen för 98 & 79 kr, tror jag...

tisdag 6 maj 2008

Köksdrömmar...

Vi ska ju renovera vårt kök i augusti, lääängtar (ja, till det är färdigt alltså!) Blir ett IKEA Ståt, mumma, kommer höja hela nedervåningen, är ju så tråkigt när man gjort vid vissa rum & så ligger köket som en skönhetsfläck med trasiga lådor, nikotingula hyllor, oförklarliga mellanrum som samlar skit, dåliga arbetsytor och fult laminatgolv... Nä, när köket är klart ska jag inreda i denna stil, härligt gammaldags med trasmattor, fina förvaringskärl & rustik ugn :0)
PS. Jag har en sån fin våg, fast i creme, som bilden visar i vänsta nedre hörnet, hi hi DS.

Bild lånad från Allt i hemmet

söndag 4 maj 2008

Underbart väder

har fått mig att studsa av lycka! Hade ju vår första betongkurs för säsongen igår & allt var super! Strålande solsken & vindstilla, kreativa & positiva människor, massa fint blev gjort! Tyvärr hade jag glömt kameran, ska försöka komma ihåg det till nästa kurs! Saker som gjordes var olika fat, rabarberbladsfat, klot, plattor med avtryck, hjärtan mm! De flesta kände sig dessutom färdiga vid halv två så jag kom iväg till en lysning lite tidigare :0) Då det varit så fint väder har jag inte pysslat så mycket, mest gjort färdigt en del beställningar. I trädgården håller vi just på att göra kökslandet större, istället för att ha ogräsfrämjande stenplattor... Så nu ska vi snart vara självförsörjande, hi hi.
Här kommer i a f två kort som jag gjorde på cropen, helt utan stämplar faktiskt...


Dinousarie från BG & sen bara enfärgade papper, alfabet köpt från Scrapaddicted, knappar BG.
BG-papper, blommor Prima, knapp Stof & Stil, pärlemoknappar Panduro

torsdag 1 maj 2008

Här kommer lite...

scrap till från eventet! Har varit ledig idag & försökt göra så mycket som möjligt, tog en promenad i gummistövlar, det var ljummet även om det regnade & jag tog en massa foton som jag tänkte scrappa! Gjorde även färdigt några kort & halsband som var beställda samt städade, diskade, tvättade, läste bok & såg en underbar film "Livet är underbart", rekommenderar den varmt! Så nog får man kalla mig högproduktiv idag, hi hi. Tyvärr fick jag inte vara ledig imorgon, så alla ni som är lediga, njut lite för mig med... (suck, tyck synd om mig själv, blää, skräp att jobba osv...)


Först ut är lo:n från quickkutz-kursen, kul att prova nya verktyg! Jag valde en annan titel än originalet, helt enkelt en som passade min bild & mina tankar. För vem kunde gissat för 5 år sen att man skulle vara så scrap- korttokig som jag är idag? Om jag får vara lite djup tycker jag man kan, med facit i hand, se att varje steg/utveckling/förändring man gjort i sitt liv styrde en undermedvetet i rätt riktning.

På den här kursen fick vi stämpla med nya Easer-stämplar, arbeta med rub-ons & lite journaling, gillade denna stilen skarpt för att den skiljer sig så mycket från vad jag brukar göra! Valde att scrappa Nesta, vår katt som älskar utelivet & trädgården sen vi flyttade till hus.


Sist ut är anslagstavlan vi gjorde hos Paleda, man skulle egentligen maskat fjärilarna men jag gjorde en helt egen version, med tidningsartikel osv... Tänkte hänga den vid sambons huvudkudde, he he