måndag 31 mars 2008

Idag känns det...

som om våren kommit! Har precis varit ute & gått i 40 minuter, fåglarna kvittrar, det är ljust, 10 grader & börjar bli grönt på träd & buskar! Härligt härligt! Och igår var jag på Scrap- & Stämpelmässan i Göteborg, shoppade en hel del men var ändå lite besviken. Det var nästan inga nyheter alls från USA som kommit hem än, så det kändes som lite mellanläge... Jag kanske retar upp någon nu men jag tycker det är konstigt att man lägger en mässa innan alla nyheter släppts, företagen borde väl förlora på det också??? Den enda som släppte nyheter var Magnolia, jag köpte måånga av deras nya stämplar! Hoppas kunna lägga ut lite kort med dem i dagarna. Jag längtar just nu efter:

- en trisslott med vinst
- vårväder så att man kan plantera lökar
- soliga dagar på stranden som avslutas med grillning i vänners lag
- humlor som surrar & kaprifolens kvällsdofter
- söta klänningar & flip-flops
- vårt nya kök som ska installeras under semestern
- jordgubbar med socker & kaffegrädde

Innan dessa önskningar uppfylls hinner jag nog visa upp två (tusen?!) kort!

BabyEdwin, hjärtan Heidi Swapp, prickar gjorda med infärgningsverktyg, papper MME, bokstäver & små blommor är rub-ons från Doddlebug.

Och så en "gästdesigner", hi hi. Detta kort hade en av mina arbetskamrater gjort till min födelsedag & jag tyckte det var så fint att jag frågade om jag fick visa det på bloggen! Och det fick jag, visst e det underbart fint? Nu ska jag pyssla lite, ha en "vårig" vecka!

torsdag 27 mars 2008

Vårens kurser i betong...

är nu fullbokade! Vi kommer hålla fler under den tidiga hösten, så välkomna då ni som inte fick plats! Idag har jag varit på Tupperware-party, mycket trevligt. Man kan bara berömma de många smarta lösningarna som finns, men ska man uppdatera köksinnehållet blir det rätt dyrt! Men kvalité kostar & man kan ju köpa i omgångar :0) Imorgon är det FREDAG, ser fram emot tacos & Så ska det låta! Tyvärr ska sambon spela match så jag får roa mig själv men om inte annat så kanske man kan göra lite fler kort?! Jag har börjat planera Göteborgs-trippen, ska kolla in de roliga workshops som ska hållas & handla lite. Högst på önskelistan står en Crop-a-dile, en scalloped Fiskars sax & stämplar till konfirmationskort. De nya Magnolia-stämplarna lär väl också slinka ner samt lite nya BG-papper. Får nog tömma Mr Spargris, hi hi. Här kommer förresten två kort med grungeboard bl a, himla kul att jobba med dem!De coola bokstäverna är från Panduro & finns även i svart! Perfekt till lite tuffare kort, eller hur?

Liten hängel i lila, papper MME, tag Panduro Hobby, knappar bl a Foof.

måndag 24 mars 2008

Tittar just nu...

på 100 höjdare, jisses, hur många idioter finns det i USA..? Jaja, från det ena till det andra, det har snöat en hel del idag & för att kompensera vinterångesten har jag tittat på Alla vi barn i Bullerbyn, denna fantastiska film med underbar miljö! Skulle kunna kliva rätt in i filmen & leva lyckligt i alla mina dagar (ja, alltså om jag hade fått ta med mig bärbara datorn, diskmaskin, mobil, hm, kanske inte, hi hi) Kan också rekommendera en suverän bok jag läst ut; Stjärnor utan svindel av Louise Boije af Gennäs! Den får verkligen en att tänka efter, hur vårt samhälle ser ut egentligen. Och hur det hade kunnat se ut om inte rädsla fanns... Och för att ta ett stort hopp så har jag gjort inte mindre än 8 (!) kort idag, tre beställda till dop & födelsedag samt fem som bara är :0) Vissa skulle passa på Scrappiz cybercrop men jag kunde inte lista ut hur man gör så jag bara visar dem istället!

Färglagd med Distress (ja, jag börjar lära mig!), bina är magnolia-stämplar, blommor Prima (vem annars?) & små jordgubbar i fimo inköpta på Tradera. Papper MME & rub-on blombård Crate Paper.
Söt hängelstämpel, band Tilda från Panduro, chipboard & randigt papper Fiskars, prickigt papper MME. Lastbilen är
3D-lackad. Over and out :0)

lördag 22 mars 2008

Glad påsk!

Trots vädret ute, snö & blåst är det skönt att ha lite ledighet! Konstigt nog har jag pysslat en del :0) så här kommer lite kort jag gjort!

Hängelpojke färglagd med distresser, papper bl a MME, 3:an Thickers.
Flicka från Panduro, papper Daisy D, ballonger med 3D-lack. Hängel akvarellmålad, fjärilar Panduro.
Söt häxa, för visst hör de påsken till?

onsdag 19 mars 2008

Söte Fluffles...

får pryda dagens inlägg! Beställes via Inkywings, visst e han charmig? Får representera våren för jag har fortfarande inte gjort några påskkort & börjar inse att tiden är ute :o) Ser fram emot påskledigheten även om de lovat snöstorm & -10 grader, yerk... Just det, vi har lagt in en betongkurs till! Och sist men inte minst, vi ses väl i Göteborg? (lääängtar!) Kort & koncist inlägg, jag vet, men så ska jag nanna kudden nu, natti natti. (hälsar en trött tös, hi hi)

Fluffles e färglagd med Promarker & sen e det Bazzill papper, glitterstick från Ranger & blommor från Prima!

lördag 15 mars 2008

Schlagerfinal & inspirationsorgie

gör min lördag :0) Trots att Ola ("Love in stereo" rules) & Suzzie Tapper är ute ur bilden & Christer Sjögren inte är det, ser jag mycket fram emot kvällens final! Hur det än går i Eurovision måste jag stolt säga "Fan vad Sverige gör mycket bra musik!". Lyssnar just på schlagerskivan, man blir studsigt glad! Och efter lite inspirationstorka hade jag turen att hitta en mycket trevlig blog, http://krumelurkonst.blogspot.com/ som svepte mig till skrivbordet direkt! Här är tre kort jag gjorde, tack Nina! Och helt utan Magnolia-stämplar, skönt ibland, hi hi! Trevlig helg!

Paperpiercad sol (hade inte Ninas kuliga stämplar) med rörliga ögon, sicksack-söm från DaisyD, papper MME, Crate Paper, glitterstick på blommorna, men det syns ju inte på bilden :0(

Papper MME, rub-ons Panduro, nallar Lagerhaus, knappar Love Elsie.

Igelkottstickers kortmakaren, massa blandade papper, minns ej var ramstämpeln eller bokstäverna e ifrån..! Filtbård Queen & C:o.

fredag 14 mars 2008

Betong betong betong!

Betongkurserna är jättepopulära! Så populära att vi kommer att satsa helt och hållet på dem i vår. Ny kurs är insatt 3 maj. På kursen får du lära dig grunderna om betongens egenskaper, blandningstekniker och vilken typ av former som passar bra att gjuta i. Sedan gjuter vi fågelbad, rabarberfat, trädgårdsplattor, ljusdekorationer med mera! Kurserna hålls i Räng Sand, Höllviken. Allt material och fika ingår!

onsdag 12 mars 2008

Vill bara tacka...

alla som uppvaktade mig igår på min 30-årsdag, familj, vänner, arbetskamrater m fl! Det uppskattas mycket av mig! Här kommer ett litet kort som också passar bra till uppvaktning :0) Kan också meddela att den tredje betongkursen nu är fullbokad! Men om ni är intresserade, hör av er ändå, eventuellt lägger vi in 1 eller 2 till kurser om vi kan fylla dem!


lördag 8 mars 2008

Fåglarna kvittrar...

och solen skiner, blir nog några timmar i trädgården idag! Här kommer ett foto på våra söta snödroppar i trädgården & ett härligt vårkort, scrapliftad av Muhren! Hoppas ni får en solig & vårig dag!

Visst är de söta?
Magnolia-stämpel färglagd med akvarell, rosa papper heidi Grace, pappret underst har legat länge & väntat, äntligen kom det till pass! Embossade swirls, blommor prima, hjärtan dekorerade med 3D-lack & rub-ond Love Elsie.
Närbild på söta hjärtan från Magnolia, dekorerade med 3D-lack.

tisdag 4 mars 2008

Ännu en...

betongkurs har tillkommit, vi har redan fyllt de två andra, fantastisk respons! Så skynda, skynda! För om det fortsätter i denna takten är även denna kurs snart fullbokad! Och försommaren har inte så många helger kvar! Och så en liten parantes, just nu snöar det, kan inte låta bli att tycka det är lite barnsligt kul ändå :0) Men vårkänslorna kom ju lite på skam... Och så räknar jag ner till min 30-årsdag, en vecka kvar..! Och sist men inte minst så har jag gjort ett kort jag blev mycket nöjd med, kul att bara jobba med svart akvarell på stämpelmotivet! Jag lägger ut det med en tanke på mormor, tänker på dig & saknar dig.



Närbild på hängeln i svart-vitt.
Närbild på den embossade swirlen.
Och så på stjärnan, har först lagt på lite glitter & sedan 3D-lack.

söndag 2 mars 2008

En solglimt imorse...

fick mig att studsa ur sängen, greppa kameran & ta massa bilder, både inomhus & utomhus. Känner mig mycket bättre & har gjort vårfint i vardagsrum & kök! Så jag hoppas att lite av solstrålarna smittar :0) Kan även berätta att rabarberna är på väg upp, visst är det fantastiskt? Och vi har även denna söndag annons i sydsvenskan, så välkomna ni som hittat oss tidningsvägen! Alla kurser finns att se till spalten i höger, behöver ni mer info, titta här : http://anglahus.blogspot.com/2008/01/kursinformation.html

Vi börjar med vardagsrummet där gungstolen fått sommarkläder i form av egensytt lapptäcke! Tog mig ca 1 1/2 år att hitta alla tyger, tvätta dem, skära ut rutor & sy ihop det. Har även ett jul-lapptäcke på gång, hoppas bli färdig till nästa jul :0)

En liten närbild på en del av de 350 rutorna.

En liten bild på solglimtarna i soffan, har köpt liljor till mina krukor i avvaktan på perlagonerna.

Skänken har prytts med romantiska ägg på trådslöjdsfat, inhandlat på Fridas gård.

Har även lite krokus på skänken, planterade i en liten metallhink & dekorerad med bast & fjäril.

Matbordet har fått duk, fina tulpaner, servietthållare mm

Närbild på tulpanerna, ger sån härlig vårstämning!

Närbild på ljusstakarna, även de inhandlade på fantastiska Fridas gård!

Skåpet i köket har fått vårskrud.

Och sist men inte minst, Tilda påskharepar! Söta va?